POZIV UZ SMOTRU FOLKLORA “BRODSKO KOLO” – Gradske ulice s uređenim izlozima kao jedinstvena etnografska izložba

Datum objave: 04. 6. 2020. | Kategorija: Lifestyle

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom  komorom  Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet grada u vrijeme kada je za ovu godinu predviđeno održavanje smotre folklore “Brodsko kolo”, a to je od 7. do 14. lipnja 2020. godine. Upućen je poziv svim vlasnicima i korisnicima poslovnih prostora i lokala da urede izloge autohtonim etno detaljima.

U nastojanju promocije tradicijske kulture brodsko – posavskog  kraja, pozivaju građane da uoči  središnjeg  programa Smotre i u vrijeme Smotre, počevši od 7.  lipnja 2020. godine, urede izloge svojih poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala i terasa te postave etno postav  sa  autohtonim detaljima kraja ( rukotvorine, suveniri, stari alati, inventar starih zanata itd.) što će vizualno podsjetiti sudionike i goste o potrebi i  očuvanju kulturno – tradicijskog  nasljeđa, a smotru „Brodsko kolo“ obogatiti dodatnim sadržajem.

“Namjera nam je da mjesto događanja (ulice našeg grada) zajedno pretvorimo u jednu prigodnu povijesnu i tradicijsko – etnografsku izložbu. Turistička zajednica Brodsko-posavske županije nagraditi će najbolje uređene etno-kutke sa prigodnim nagradama.  Ovu smo ideju pokrenuli prije tri godine i želja nam je da je zajedno nastavimo i obogatimo,” naglasila je direktorica Turističkog ureda Ružica Vidaković.

“Ukoliko se zbog propisanih mjera oko korone virusa Središnji programi ne budu održali u predviđenom obliku, svakako će se od strane organizatora prikladno obilježiti 14. lipnja u večernjim satima na našem gradskom korzu kada će biti i proglašeni najuređeniji izlozi i terase, uz uručenje prigodnih nadrada organizatora,” dodala je Vidaković.

Zainteresirani građani zamoljeni su da o svojoj spremnosti da se pridruže ovoj akciji obavijeste Turističku zajednicu BPŽ putem telefona: 035-408-393 svakim radnim danom od 7,00do 15,00 sati ili na e-mail: info@tzbpz.hr kako bi znali u koje uređene prostore treba doći ocjenjivačka komisija.

TEKST: S. P.       FOTO:TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn