POZIV ŠKOLAMA – Sudjelovanje na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati”

Datum objave: 22. 2. 2022. | Kategorija: Lifestyle

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja 29. rujna, Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!”. Objavljen je Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi.

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!” je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine.

Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine objavilo knjižicu recepata pod nazivom Skuhat ću, neću baciti u kojoj se nalaze inovativni i zanimljivi recepti učenika i njihovih mentora iz srednjih škola te korisni savjeti o pripremi jela od viškova hrane.

Pozvane su sve srednje škole u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!” te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca. Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2022. u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane, koja se provodi u okviru mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH” Nacionalnog plana za oporavak i otpornost RH, mjeri vrijednoj 32 milijuna kuna.
Javni poziv je dostupan na poveznici

IZVOR: poljoprivreda.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn