POZIV NA BESPLATNE FILMSKE RADIONICE – „Samo nebo nam je granica“ za starije od 54 godine

Datum objave: 04. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba s partnerom, Kulturno prosvjetnim društvom “Sloga“ iz Pakraca, provodi inovativne filmske radionice “Samo nebo nam je granica”. Program besplatnih  filmskih radionica namijenjen je polaznicima koji imaju 55 i više godina, a rok za prijavu je do 10. siječnja 2019. godine.

Na radionicama kroz vrlo praktičan rad u opuštenoj atmosferi polaznici se upoznavaju s filmom, od njegovog nastanaka preko filmskih vrsta, planova, zvuka, montaže i svega onog što ne vidimo gledajući film. S ostalim polaznicima dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Osim proučavanja novih medija radionica nudi iskušavanje i u svim onim medijskim sredstvima i sadržajima kojima se služe i zabavljaju današnja djeca. Kroz zanimljiv, dinamičan i praktičan proces upoznavanja s raznovrsnim medijima i tehničkim pomagalima zajamčena je zabava, stvaralački porivi, nova poznanstva, a moguće su nove suradnje iili možda poslovne prilike. Programom se smanjuje generacijski jaz te se polaznicima omogućuje da u zlatnim godinama iskoriste svoje skrivene potencijale, neotkrivene talente te pokušaju ostvariti nedosanjane snove.

Program početnih radionica za polaznike iz Pakraca se provodi  od 14. – 18. siječnja 2019. u kontinuiranom trajanju od 5 dana, od 9:00 do 15:00 h.  Broj mjesta je ograničen, 20 sudionika po radionici. Svim sudionicima je osiguran topli obrok za vrijeme trajanja radionice.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti na radionicu putem: telefona 098/ 412-707 (Dubravka), 01/464 02 62 (ured Bacača sjenki, Tatjana), e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com  ili putem on-line prijavnice koja se nalazi OVDJE. Rok za prijavu je do 10. siječnja 2019. godine.

Projekt „Samo nebo nam je granica“ financiran JE iz Europskog socijalnog fonda, natječaj Umjetnost i kultura 54+, iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 476.864,07 kn, dok je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirano 405.334,46 kn. Udruga Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja djeluje u području umjetnosti i kulture. Kroz više od 17 godina umjetničkog i kulturnog djelovanja udruga kreira i razvija kazališne i filmske projekte i manifestacije, urbane intermedijalne projekte te inovativnu pedagošku praksu u radu s djecom, mladima i profesionalcima raznih disciplina. Više o projektu pogledajte ovdje.

TEKST: A. Nedela      FOTO: Udruga Bacači Sjenki

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn