POŽEŠKO VINCELOVO I ZELENO PLAVO – Eno i gastro ponudu u Požegi će predstaviti više od 250 sudionika iz cijele Hrvatske

Datum objave: 13. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Već tradicionalno, Vincelovo u Požegi, 13. godinu za redom okupit će brojne obrtnike u projektu “Zeleno-plavo” čiji je cilj povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati hrvatske autohtone prehrambene proizvode na domaćem turističkom tržištu.

Manifestacija će se održati 18. siječnja na Trgu Sv. Trojstva od 11,00 sati pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Turističke zajednice Grada Požege, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika i HGK Požega. Ovogodišnje izdanje požeškog Vincelova predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, predsjednik OK Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić.

“Požeško Vincelovo organiziramo već dugi niz godina, vrlo uspješno, i mislimo da je to jedan od načina na koji možemo kvalitetno promovirati svoj grad, županiju i Slavoniju. S našim obrtnicima i turističkom zajednicom i ove smo godine pripremili manifestaciju koja je izvrstan spoj našeg tradicionalnog Vincelova i naših nastojanja da ostvarimo što bolje i kvalitetnije poslovne odnose s “plavom” Hrvatskom na čijem tržištu možemo prodati puno proizvoda i koja sigurno prepoznaje slavonske potencijale,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić uz poziv građanima da se pridruže na ovoj manifestaciji.

Program ovogodišnjeg Vincelova predstavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak. ” od 11,00 sati na Trgu Sv. Trojstva posjetitelji će moći kušati razne specijalitete iz svih krajeva Hrvatske što ovu manifestaciju čini specifičnom jer ujedinjuje cijelu gastro Hrvatsku – od plave jadranske do zelene kontinentalne. Nakon svečanog otvorenja i paljenja vincelovske vatre, sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Posegana, a za to vrijeme na štandovima će se predstavljati obrtničke komore iz cijele Hrvatske uz domaće proizvođače. Isti dan od 10,00 sati organiziran je i besplatni turistički razgled grada. Ovom manifestacijom pokrećemo i ocjenjivanje kvalitete manifestacija gdje nam je vrlo važno dobiti mišljenja naših sugrađana i posjetitelja kako bi zajedno poboljšali kvalitetu manifestacija i općenito kvalitetu destinacija. U tijeku je naime prva faza projekta “Upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija” kojem je glavni cilj podići kvalitetu proizvoda, usluga i manifestacija cijele destinacije,” rekla je Podoljak.

“U sklopu projekta “Zeleno-plavo” organizirana je promocija domaćih proizvoda, povezivanje proizvođača i ugostitelja te promocija tradicionalnih jela uz Vincelovo. Za sudjelovanje smo pozvali obrtničke komore i udruženja diljem Hrvatske pa očekujemo preko 250 sudionika od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke i Istre pa sve do Osijeka, Vinkovaca, Vukovara,” rekao je Anto Bilobrk.

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn