POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA – Vijećnici HDZ-a opet nisu podržali Polugodišnje izvješće o radu župana Tomaševića

Datum objave: 12. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Danas je održana šesta sjednica Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije, a pred vijećnicima se našlo osam točaka dnevnog reda među kojima i Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018. godine. Izvješće nije prihvaćeno jer su vijećnici koalicijske većine HDZ/HDSSB/HSLS/HSU bili suzdržani.

Na današnjoj sjednici ponovljen je scenarij s četvrte sjednice održane početkom ožujka ove godine kada je trebalo glasati o Polugodišnjem izvješću o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine. Tada kao i danas prilikom glasanja HDZ-ovci su se odučili za onu srednju opciju – suzdržanost. Nisu bili protiv izvješća, ali ga nisu ni podržali. No, kao i na svim dosadašnjim sjednicama, osim suzdržanosti pri izglasavanju Polugodišnjeg izvješća o radu, preostale točke kojima je župan bio predlagatelj pa i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna – vijećnička većina je podržala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podsjetimo, nakon optužbi za obiteljsko nasilje Alojz Tomašević odbio je poziv vrha stranke da podnese ostavku na mjesto župana, no unatoč tome Skupština je većinom HDZ-ovih glasova krajem 2017. godine prihvatila  godišnji proračun te mu dala dodatni poticaj za takvu odluku. Početkom ove godine HDZ je isključio Tomaševića iz svojih redova, a njegove bivše stranačke kolege odlučile su očito na ovaj način vježbati vjerodostojnost.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn