POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Županica Jozić čestitala nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima

Datum objave: 11. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je povodom Svjetskog dana učitelja 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika za uspjeh u školskoj godini 2022/2023. među laureatima je i njih 17 iz Požeško-slavonske županije kojima je danas čestitala županica Antonija Jozić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine, povodom Svjetskog dana učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove je godine u Hrvatskoj nagrađeno 505 odgojno-obrazovnih djelatnika i to za uspjeh u školskoj godini 2022./2023. Cilj je da se ovom nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Za ovu dodjelu vrednovala su se postignuća ostvarena u razdoblju od 16. lipnja 2022. do 15. lipnja 2023. godine, a javni poziv bio je otvoren do konca lipnja.

Iz Požeško-slavonske županije nagrađeni su: Martina Budimir, Lidia Gerstman, Jelena Kovačević, Ksenija Krizmanić Horvat, Marija Šag Sadilek i Zvjezdana Farkaš iz Ekonomske škola Požega, Marina Mirković i Denis Smojver iz Tehničke škole Požega, Jasminka Hajpek iz OŠ Antuna Kanižlića Požega, Katarina Kotrla Vidić iz OŠ Dobriša Cesarić Požega, Marijana Levar iz Obrtničke škole Požega,, Kornelija Sabljak iz OŠ Julija Kempfa Požega, Mirela Peroutka iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Ivana Rakonić Leskovar iz OŠ Dragutina Lermana Brestovac, Biljana Krajačić iz OŠ Lipik, Dubravka Namjesnik i Lejla Skalnik iz OŠ Braće Radića Pakrac.

“Danas vidim ovdje i neka poznata lica, “ponavljače” koji očito iz godine u godinu ponavljaju sve one uspjehe, ne samo u nastavnom procesu nego i u mentoriranju naših učenika. Od srca vam svima hvala na tome što činite.” naglasila je županica Jozić.

“Vi ste ljudi koji jako puno vremena provodite s našom djecom, koji, osim što prenosite na njih znanje, prenosite i one temeljne životne vrijednosti, poštovanja, uzajamnog rada, suradnje i zajedništva. Kao majka i kao županica Požeško-slavonske županije veliko vam na tome hvala. Kao Županija, u okviru svojih nadležnosti, učinit ćemo sve one iskorake kako bi vaši radni uvjeti bili poticajni da bi mogli ostvarivati još veće rezultate.” rekla je županica.

Na čestitkama je u ime svih nagrađenih županici zahvalila Lidia Gerstman iz Ekonomske škole Požega koja već tradicionalno ima veliki broj laureata. “Osim što ste nama iskazali ovim prijemom čast i poštovanje, smatramo da ste iskazali poštovanje i svim prosvjetnim djelatnicima na području naše županije jer lijepo je vidjeti da se naš rad prati i vrednuje.” rekla je Gerstman.

TEKST: S. Pok                        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn