SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA – Besplatan vlak na liniji Požega – Zagreb za učenike i studente

Datum objave: 04. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC09958

POŽEGA – Nakon Sporazuma koji je Požeško-slavonska županija potpisala s Hrvatskim željeznicama o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca i studenata  na liniji Zagreb – Pakrac – Lipik, u planu je, kako je najavio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević  i besplatan vlak Požega – Zagreb. Promotivna vožnja bit će 8. listopada 2018. godine.

Uz revitalizaciju pruge na pakračkom području na liniji Daruvar – Pakrac – Lipik – Banova Jaruga – Zagreb i Sporazumu potpisanom u veljači ove godine o prijevoza sufinanciranja učenika i studenata, u planu je od jeseni besplatan prijevoz za ovu populaciju i na požeškom području.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira učeničke karte u iznosu od 75 posto a studentske s 50 posto, dok razliku podmiruje Županija. Uz taj prvi sporazum već smo dogovarali kako bi takav ili bar sličan tretman dobili i studenti s prostora Požege i svih naselja koji gravitiraju Požegi tako da ćemo potpisati i taj sporazum. S modernim vlakom na relaciji Požega – Zagreb za sve studente i srednjoškolce karte će tako biti besplatne,” najavio je župan Alojz Tomašević. Promotivna vožnja bit će 8. listopada 2018. godine.

Župan je dodao kako su u pregovorima i za sufinanciranje prijevoza osoba s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije koje su zaposlene na području Zagreba kako bi i te “vikend-migracije” olakšali svojim žiteljima.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn