POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Radovi na Inovacijskom i coworking centru Panora

Datum objave: 12. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županica Antonija Jozić obišla je radove na Inovacijskom i coworking centru Panora u Požegi. Budući coworking centar bit će smješten u zgradi Podravske banke koju je Požeško-slavonska županija kupila u lipnju 2022. godine, a investicijom koja je u tijeku prenamijenit će se u zgradu gospodarsko-poslovne namjene.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić obišla je radove na Inovacijskom i coworking centru Panora u Požegi zajedno sa suradnicima, projektantima tvrtke Termo-projekt d.o.o. i predstavnicima izvođača radova, tvrtke Promet građenje d.o.o. Budući coworking centar bit će smješten u zgradi Podravske banke koju je Požeško-slavonska županija kupila u lipnju 2022. godine, a investicijom koja je u tijeku prenamijenit će se u zgradu gospodarsko-poslovne namjene.

“Na području naše županije imamo uspješne primjere poduzetničkih inkubatora u kojima poduzetnici početnici stasaju, rastu i premošćuju prve krizne godine poslovanja nakon kojih ojačani izlaze na tržište. Takvu ulogu imat će i poslovni prostor coworking centra u Požegi. Koncept je osmišljen da poduzetnicima na raspolaganju bude prostor koji će odgovoriti na njihove potrebe, osigurati im uštedu i samim time omogućiti da sredstva ulože u daljnji razvoj poslovanja,” istaknula je Jozić prilikom obilaska radova.

Osim uredskih prostora, konferencijskih dvorana i prostora za odmor poduzetnika, digitalnih nomada i drugih korisnika, Inovacijski i coworking centar Panora ujedno će biti poslovni prostor dionika koji su ključna karika u pružanju usluga. Navedenim će se poduzetnicima olakšati poslovanje i osigurati ušteda vremena koje je izuzetno važan resurs u današnjim poslovanjima obavijenim intenzivnim promjenama.

“Našim poduzetnicima i obrtnicima želimo pružiti adekvatne uvjete za razvoj u skladu s onima u drugim europskim zemljama. Cilj nam je da zgrada u središtu Požege bude centar razvoja poslovne klime grada, ali i cijele naše županije, nudeći na jednom mjestu infrastrukturno rješenje te savjetodavne usluge Regionalnog koordinatora Požeško-slavonske županije i ostalih savjetodavnih službi,” dodaje Jozić.

Za radove koji su u tijeku Požeško-slavonska županija je osigurala sredstva za sufinanciranje kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ukupnom iznosu 796.336,85 eura.

TEKST: S. P./ PSŽ                 FOTO: S. P./ PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn