POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Predstavljen projekt Obrok za 5 faza II

Datum objave: 14. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna 2
POŽEGA – Požeško-slavonska županija nositelj je projekta “Obrok za 5 – faza II” koji osigurava školske obroke za djecu u svih 15 osnovnih škola s područja županija koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.Ukupna vrijednost projekta je 555. 827,21 kuna, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Projekt provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije u 15 škola – 11 škola u kojima je osnivač Županija, u tri gradske požeške škole te u Katoličkoj osnovnoj školi koja se pridružila od ove godine. Projekt se provodi od 11. rujna 2017 godine do 30. lipnja 2018. godine. “Cilj projekta je osigurati prehranu za učenike koji žive u obiteljima koje su, ili u riziku od siromaštva, ili zaista jesu siromašna. Mi smo kroz ovaj projekt osigurali obroke za 553 djece,” rekla je Senka Horvat direktorica Razvojna agencija Panora d.o.o. koja sudjeluje u provedbi projekta. Značajniji partner na projektu je Grad Požega čije su tri osnovne škole uključene u projekt.

sostar

“Gradu Požegi i našim škola vrlo je bitan ovaj projekt zbog onih koji su najosjetljivija ciljana skupina u ovom projektu, a to su djeca. Grad Požega za one koji nisu uključeni u ovaj projekt, ima i određene socijalne mjere i programe kroz proračun kako bi obuhvatio i ostale skupine,” naglasio je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege dr. Marko Šostar.
župan

“Ovo je značajan projekt, možda ne financijski toliko izdašan, ali značajan je u dijelu brige za one kojima je najpotrebitije. Drago mi je da uspješno na ovom projektu surađuju sve naše škole i vezane ustanove. Nećemo stati i nadam se kako će iduće godine ovaj broj djece biti manji, da će biti manja potreba za potporom te vrste. No dok tako ne bude, nastavit ćemo s ovakvim projektima. Županija kao osnivač 11 osnovnih i 7 srednjih škola, 2 đačka doma te 43 područne škole svakako želi i dalje nastaviti i na projektima obnove te svim projektima koji donose kvalitete uvjete i ravnopravne mogućnosti za život i rad svima,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn