POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Potpisan ugovor o nastavku obnove Županijske palače

Datum objave: 01. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je danas s predstavnikom izvođača radova tvrtke Projekt Inženjering iz Požege Krešimirom Krizmanićem ugovor o obnovi Županijske palače. Projekt je vrijedan milijun i 55 tisuća kuna, a financiran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i Požeško-slavonske županije.

Potpisani ugovor nastavak je radova na rekonstrukciji i adaptaciji Županijske palače i to u unutrašnjem dijelu. Nakon prošlogodišnjeg uređenja krova, ulaza i velike vijećnice, slijede radovi na uređenju glavnog hodnika, podruma i ostalog dijela unutrašnjosti objekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Želimo radove završiti i u gornjem dijelu, no važno je naglasiti kako je ovo projekt kojim želimo značaj ovog veličanstvenog objekta podići na jednu još višu razinu te ga ponuditi posjetiteljima u punom sjaju. Podrum koji se nalazi ispod zgrade i koji ima brojne mogućnosti no neiskorišten je, želimo također staviti u punu funkciju gospodarsko-turističkog razvoja,” rekao je župan Tomašević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Kako je zgrada zaštićena kao kulturno dobro i spomenik, jer primjerice podne pločice u glavnom hodniku ručne su izrade i stare preko 150 godina, u suradnji s relevantnim čimbenicima uređenje će se obaviti tako da se posebice skrbi o tom povijesnom segmentu i originalnosti, a u konačnici želimo zgradu otvoriti najširoj javnosti,” naglasio je župan Alojz Tomašević dodajući kako se nada da će vrlo uskoro biti na adekvatan način uređena i Županijska ulica u kojoj se zgrada nalazi.Prema ugovoru radovi na obnovi palače trebali bi biti završeni u roku tri mjeseca.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn