POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Početna konferencija projekta ,,Znanjem do zaposlenja”

Datum objave: 22. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Projekt „Znanjem do zaposlenja“ je odobren i financiran bespovratnim sredstvima Europske unije kroz program Europski socijalni fond  – Učinkoviti ljudski potencijali i poziv “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. Vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn, uz ukupnu potporu Europske unije.

Projekt koji je predstavljen danas u Velikoj županijskoj vijećnici izradili su stručnjaci iz Panore – Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, a provodi se od rujna 2018. do svibnja 2020.godine. Namijenjen je dugotrajno nezaposlenim osobama s područja županije i korisnicima minimalno zajamčene naknade koji će kroz izabrane edukacije steći nova stručna znanja i osnažiti svoje osobne i radne sposobnosti. Najveći interes pokazan je za poslove knjigovodstva, njege starijih i nemoćnih, rukovanja građevinskim strojevima te kozmetologije. Polaznici će također polaziti radionice informatičkog opismenjavanja, razvoja mekih vještina i vještina predstavljanja poslodavcima i slično.

U tome procesu će im pomoći stručnjaci Centra za socijalnu skrb i HZZ koji će također imati priliku usavršiti svoje metode rada i kroz mentorstvo pratiti razvoj svojih korisnika i pomoći im da se uspješno pripreme za uspješan odgovor na zahtjeve tržišta rada. Po uspješno završenim edukacijama, polaznici će dobiti uvjerenja o završenim verificiranima programima obrazovanja te tablete u trajno vlasništvo koje će koristiti za praćenje nastave.
Predviđene su i kreativne radionice Crtanja i slikanja, Etno radionica tradicijskog veza, Digitalne fotografije i Radionica izrade nakita od žice i perli. Polaznici tih radionica otići će na jednodnevno putovanje negdje u Hrvatskoj u posjet udruzi koja se bavi prodajom predmeta nastalih primjerice od gline, prodajom predmeta iz etno veza i žice i slika.  Cilj putovanja je dodatno potaknuti motiviranost polaznika za samozapošljavanjem te uspostaviti kontakte za buduću poslovnu suradnju.

Irena Galić pozdravila je prisutne u ime Nositelja projekta Znanjem do zaposlenja Požeško-slavonske županije te se zahvalila partnerima projekta – Centrima za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu koji su uz Hrvatski zavod za zapošljavanje i predstavnike gradova i općina doprinijeli uspješnoj provedbi dosadašnjih aktivnosti projekta. Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora za razvoj Požeško-slavonske županije pozdravila je sve prisutne te izrazila svoje zadovoljstvo prilikom provedbe ovoga projekta.

“Naša očekivanja su realna i znamo da je ovo tek mali korak koji neće doprinijeti promjeni našega društva. Moram istaknuti da ovim putem dajemo priliku onom djelu ljudi koji su teško zapošljavani, koji imaju određene kvalifikacije i ovo je prilika baš za tu grupu koja je najosjetljivija na tržištu rada da im se omogući bolje zaposlenje,” naglasila je Horvat.

“Ovaj projekt je od velike važnosti  za cijelu zajednicu, nama u Centru za socijalnu skrb je bitno da su dio polaznika ovog projekta naši korisnici zajamčene minimalne naknade te smo sigurni da će nakon završetka projekta oni postati konkurentni na tržištu rada,” rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac. U ime župana sve prisutne pozdravio je tajnik Županije Željko Obradović.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn