POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Održan sastanak Stožera civilne zaštite

Datum objave: 08. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U Županijskoj vijećnici danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije. Na sastanku je razmotreno trenutno stanje na terenu te stupanj pripremljenosti za slučaj elementarnih nepogoda, te obrane od poplava.

“U kontaktu smo cijelo vrijeme i sve službe od vatrogasaca, policije, do dežurnih službi spremni su za aktivnosti u slučaju potrebe. Prateći trenutno stanje kada je riječ o vodostajima,  ne očekujemo značajnije prijetnje od Orljave. Problem očekujemo ako se bude brzo topio snijeg sa Papuka gdje je još uvijek 50-70 cm snijega i nažalost, uvijek je pripadajući prostor ugrožen, pogotovo iznad Požege prostor prema Pleternici,” rekao je o temi sastanka požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Upravo trajno rješenje obrane od poplave je ono na čemu smo proteklo vrijeme radili, završili smo projekt i očekujemo gradnju dvometarskog nasipa kako bi zaštitili naselja i prostore nizvodno od Požege, a bit ću sretan i kada budemo završili Akumulaciju Kamenska koja se opet pokazuje kao ključni objekt i u ovom segmentu, ” dodao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn