POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Odobreno 70 tisuća eura za ulaganje u šest škola na području Kutjeva

Datum objave: 21. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Objavom Odluke o odabiru projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2024. godinu, Požeško-slavonska županija osigurala je sredstva kojima će se sufinancirati ulaganje u obrazovnu infrastrukturu na području Kutjeva.

Naime, Odlukom o odabiru, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je osnivaču Požeško-slavonskoj županiji 70 tisuća eura za projekt ulaganja u šest zgrada područnih škola matične Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo. Preostali iznos potrebnih sredstava, u visini 200 tisuća eura, osiguran je u proračunu Požeško-slavonske županije.

“Često ističem da je Požeško-slavonska županija, županija znanja. Naši učenici ostvaruju zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima i naša je obveza da im osiguramo kvalitetne uvjete za obrazovanje u svakom pojedinom naselju, a prema potrebama i prioritetima. Planova i potreba je puno i zbog toga nam je izuzetno važna podrška ministarstava i Vlade Republike Hrvatske koji osluškuju potrebe i usmjeravaju sredstava u sve krajeve Lijepe naše, na čemu im zahvaljujem.” izjavila je županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić. Planiranom investicijom obnovit će se i urediti područne škole u Vetovu, Tominovcu, Grabarju, Cigleniku, Kuli i Poreču koje trenutno pohađa 77 učenika.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn