POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom

Datum objave: 05. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Zbog dugotrajnih nepovoljnih klimatskih i hidroloških prilika koje pogoduju povećanoj opasnosti od požara, požeško-slavonska županica Antonija Jozić donijela je Odluku kojom se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2022. godine

Zabrana se odnosi na svako paljenje vatre na svim otvorenim prostorima (poljoprivredno zemljište, zaštićeni dijelovi prirode, šume, šumska zemljišta, zemljište u neposrednoj blizini šume, zemljište na kojem su građevine javne i poslovne namjene, odlagališta otpad, gradski parkovi, okućnice i ostali otvoreni prostori) u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2022. godine.
Izuzima se paljenje vatre u tipskim ložištima izgrađenim u svrhu pripreme hrane prilikom čaga treba voditi brigu da se poduzmu sve preventivne mjere zaštite.

Nadzor nad primjenom ove Odluke, sukladno Zakonu o zaštiti od požara i Odluci o načinu i uvjetima spaljivanja biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu te o loženju otvorene vatre na poljoprivrednom zemljištu, u šumi, na šumskom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, vrše ovlaštene službene osobe policijske uprave, poljoprivredni inspektori te druge nadležne inspekcije i tijela.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn