POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Financijska potpora učeničkim zadrugama za izradu autohtonih suvenira

Datum objave: 20. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Otvoren je Javni poziv za sufinanciranje projekta „Suveniri Vallis Aurea“ učeničkih zadruga koje djeluju u osnovnim i srednjim školama na području Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2023./2024. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ostvariti temeljem ovog Poziva je 150,00 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu iznosi 400,00 eura.

Učeničkim zadrugama potiče se razvoj poduzetničkih kompetencija učenika, radnih navika, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima. Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, Pozivom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme, materijala i edukativnih radionica. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ostvariti temeljem ovog Poziva iznosi 150,00 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu iznosi 400,00 eura.

“Otvorenim javnim pozivom želimo potaknuti rad učeničkih zadruga koje su odličan oblik odgojno-obrazovnog rada kojim se stječu vještine i razvijaju poduzetničke kompetencije od najranije dobi. Raspoloživim proračunskim sredstvima financirat će se izrada suvenira karakterističnih za naše podneblje u cilju razvoja kreativnosti kod učenika, koji izradom proizvoda toga tipa postaju aktivni baštinici tradicije kojoj pripadaju,”rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Prijave na natječaj obavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata E-prijave na propisanom obrascu. Nakon prijave projekta kroz sustav, potpisani i ovjereni Prijavni obrazac (Obrazac prijave na javni poziv iz Sustava „e-Prijave“) potrebno je dostaviti elektroničkim putem na e-mail adresu: pisarnica@pszupanija.hr

Prijave se zaprimaju od 20. listopada 2023. do 30. listopada 2023. godine.

Javni poziv dostupan je ovdje.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn