POŽEŠKO KULTURNO LJETO – Sadržajno bogat srpanj nudi razonodu za sve ukuse

Datum objave: 02. 7. 2015. | Kategorija: Kultura

ljeto

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege Požeško kulturno ljeto 2015. počelo je 19. lipnja sa izložbenim ciklusom “Požeška šetnja muzejskim ljetom” i trajat će do 31. srpnja. Požežane tijekom srpnja očekuje još pregršt zabavnih i kulturnih zbivanja  za sve uzraste koja će zasigurno obogatiti vruće ljetne dane i večeri.

Tradicionalna manifestacija “Požeško kulturno ljeto” ove je godine ponudila građanima preko 30 događanja od kojih su neki, poput koncerta “Prljavog kazališta” i Klape Intrade ostvarili  rekordan broj oduševljenih posjetitelja. Program Požeškog kulturnog ljeta nastavlja se u srpnju u znaku kazališnih predstava, filmova, plesnih sadržaja te likovne i glazbene kulture, naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak. “Požeško ljeto ove je godine  po prvi put doista obogaćeno kazališnim zbivanjima – imali smo već Teatralije, a predstoji nam kazališni festival  KaFe koji nam uistinu puno znači jer donosi vrsne i recentne domaće i gostujuće kazališne predstave koje će zasigurno privući veliki broj ljubitelja ove umjetnosti. I ove godine u programu sudjeluje PožArt koji će se predstaviti 9. srpnja u Galeriji Ciraki te 11. srpnja u šetališnoj zoni svojom popularnom “Galerijom ulice”. U suradnji s Kulturnom udrugom “Quadrivium” iz Zagreba pripremili smo i “Irske dane u Požegi” trodnevni tečaj plesa koji će se održati prostoru Glazbene škole od 10. do 12. srpnja, a 14. srpnja u Šetališnoj zoni održat će se “večer češke i slovačke kulture”. Suvremeni glazbeni izričaj donosi Urban dance Party i koncert alternativne glazbe “Žestoko protiv vrućine, a i ove godine imamo Kino pod zvijezdama u organizaciji Udruge PUMA. Na livadi uz Orljavu bit će prikazana dva filma, 5. srpnja Šegrt Hlapić te za kraj Kulturnog ljeta, 31. srpnja “¸12 godina ropstva”,” najavila je Podoljak.

DSC07577

Dodaje kako građani rado posjećuju pripremljena zbivanja te vjeruje kako će ova godina polučiti veću posjećenost od prošle. “Mogu reći da je već sada puno više građana bilo na zbivanjima nego prošle godine. Proteklih deset dana uistinu je svaki događaj bio vrlo posjećen – od Ivanjskog krijesa do ovih velikih koncerata, ali vjerujemo da će tako biti i u srpnju jer svaki od događaja koji se već tradicionalno pojavljuju u sklopu našeg programa iz godine u godinu rastu, razvijaju se i donose novu dimenziju požeške kulture,” dodala je Podljak. Prošle je godine, podsjetimo, u organizaciji Turističke zajednice Požežanima ponuđeno preko 200 sati kulturnog, zabavnog, sportskog i edukativnog programa. Ove su godine sportski sadržaji izdvojeni no broj sadržajno bogatih sati zasigurno će biti veći, a na vama je samo da odaberete koji od njih nosi baš ono što odgovara vašem ukusu i potrebama.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn