POŽEŠKO KULTURNO LJETO – Ivanjski krijes, missice i Vatra za početak

Datum objave: 20. 6. 2017. | Kategorija: Kultura

ljeto n

POŽEGA – Požeško kulturno ljeto počinje već sutra tradicionalnim Ivanjskim krijesom, izborom za Miss Požeško-slavonske županije i koncertom grupe Vatra, a nastavit će se raznim zbivanjima u kojima uz gradske ustanove u kulturi, sudjeluju i brojne udruge i pojedinci. Na konferenciji za novinare program su danas predstavili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, organizatorica izbora za Miss Požeško-slavonske županije Kristina Novak te voditeljica Udruge za p(r)omicanje kulture PožART Snježana Mekić Delić.

“Pozivam sve sugrađane da sutra, 21. lipnja od 20,00 sati dođu na naš središnji Trg Sv. Trojstva gdje ćemo se tradicionalno okupiti i uz Izbor za Miss županije i paljenje krijesa te nastup grupe Vatra obilježiti prvi dan ljeta. To je i početak Požeškog kulturnog ljeta koje donosi veliki broj događanja i mogućnosti za druženje i uživanje u toplim ljetnim mjesecima u našem gradu,” poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

ljn

Ove je godine posebnost Izbor za miss Požeško-slavonske županije o čemu je više rekla organizatorica Kristina Novak. “U programu ovogodišnjeg Izbora djevojke će se predstaviti kroz četiri izlaska te odgovarati na pitanja žirija. Osim nastupa ljepotica posjetitelje očekuje i kulturno-zabavni program, a voditeljica programa je Danijela Oroz. Direkcija Miss Hrvatske ove godine slavi 25 godina postojanja i u suradnji s udrugom “Debra” koja brine o djeci-leptirima i našim poznatim proizvođačem vina Kutjevo d.d. pokrenula je humanitarni projekt “Njegujmo život” u kojem mogu sudjelovati i građani. Naime, u svrhu ovog projekta napravljena je posebna edicija kutjevačkog rosea s posebno dizajniranom etiketom i Kutjevo će od svake veće butelje donirati pet kuna, a od svake manje dvije kune za drugu “Debra” i djecu-leptire. Nakon proglašenja pobjednice i velikog vatrometa, nova miss Požeško-slavonske županije zapalit će Ivanjski krijes.Vidimo se sutra u 20,00 sati,” rekla je Kristina Novak.

Požeško kulturno ljeto u svom šesnaestom izdanju, kao i svake godine sadrži niz zbivanja za sve uzraste i ukuse u kojima će Požežani i njihovi gosti moći uživati sve do početka kolovoza. Uz izložbeni ciklus Gradskog muzeja Požega, niz kazališnih predstava, glazbenih, književnih i sportskih druženja, svoj obol posebnim programom na Starom gradu dat će i PožArt-ovci, a detaljan popis svih zbivanja možete pogledati OVDJE

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn