POŽEŠKO KULTURNO LJETO – Francuski dani u Požegi za kraj bogatog programa

Datum objave: 07. 8. 2014. | Kategorija: Kultura

20

POŽEGA- Program Požeškog kulturnog ljeta polako se približava kraju. Ove godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Požega, Požežanima je ponuđeno preko 200 sati kulturnog, zabavnog, sportskog i edukativnog programa. Zadnja aktivnost  su Francuski dani u Požegi koji počinju  8. kolovoza, a završavaju 10. kolovoza kada će biti zaključeno i ovogodišnje Požeško kulturno ljeto.

Požeško kulturno ljeto je započelo Ivanjskim krijesom koji je uz svoj tradicionalni program ove godine obogaćen 1. Požeškom lampionadom. Iste večeri svi okupljeni mogli su uživati i u koncertu Igora Delača te spektakularnom vatrometu na Trgu Sv. Trojstva.

Nedugo nakon toga udruge PUMA i UMOK na Gradskim bazenima Požega organizirale su veliki  koncert na kojem su nastupili Alen Islamović, Brkovi, te Next Time i We Come One. Više od 1000 okupljenih posjetitelja uživalo je u više od 7 sati kvalitetne glazbe, pa organizatori vjeruju kako je to najbolja pozivnica za nadolazeće godine.

Svoj program održao je i Požeški tamburaški orkestar koji je u prostoru Gradskog kazališta Požega razgalio sve prisutne. Izvedeni je bogati tamburaški repertoar dodatno obogaćen starogradskim tamburaškim pjesmama, a prvi puta u svom gradu nastupila je i Ivana Kindl, koja je svojim koncertom zatvorila uspješnu kazališnu sezonu Gradskog kazališta Požega. Glazbenom programu ni tu nije bio kraj, on se nastavio velikim koncertom domaćih snaga, tamburaškog sastava Posegana koji je svojim velikim koncertom obilježio povratak studenata nakon naporne školske godine i 1. rođendan udruge PUMA. Tri sata glazbenog programa i repertoar pjesama neuobičajen za jedan tamburaški sastav stvorio je izvanrednu atmosferu i zabavio na livadi pored Orljave više od 2000 ljudi. Iako vremenska prognoza nije išla u korist, koncert Posegane može se izdvojiti kao najveće iznenađenje Požeškog kulturnog ljeta.Osim toga u programu se našao i tradicionalni višesatni koncert pod nazivom “Žestoko protiv vrućine”, te cijelonoćni tulum “Body Movin’ underground house party” u organizaciji Turističke zajednice Grada Požega.

Kulturni program je također bio iznimno bogat, a kao centralni događaj izdvoja se “POŽart” koji je u dva dana ponudio brojne radove mladih umjetnika, a u kombinaciji sa drugim ustanovama u kulturi- Gradskim kazalištem Požega, Gradskim muzejom Požega i Gradskom knjižnicom Požega organiziran je kulturni vikend zajedničkog naziva “Kulturni metak u petak”.Pored ovih aktivnosti posjetitelji su mogli uživati u izložbama u Gradskom muzeju Požega, gdje su svoje radove predstavili mnogobrojni umjetnici počevši sa Anitom Jakobović Grbavac, Nevenom Petrovićem, članovi foto kluba Oppidum te Snježana Mekić Delić.

nnn

Sportski program također nije izostavljen, te su ljubitelji sportske zabave ove godine mogli pratiti XCO Vallis Aurea 2014., međunarodnu brdsku biciklističku utrku koja se održala u nekoliko kategorija te se pokazala kao iznimno atraktivan sadržaj pun adrenalina i ekstremne akcije. Tu su također tradicionalni turniri u odbojci na pijesku  i  uličnoj košarci.

“Vjerujemo da su ove godine svi pronašli sadržaj za sebe, te Vas pozivamo da se uključite u zadnju aktivnost ovogodišnjeg programa, uskoro počinju Francuski dani u Požegi, koji će zatvoriti Požeško kulturno ljeto u nedjelju 10.08.2014. s početkom programa u 11:30, u prostorijama Glazbene škole Požega. Ovim putem još jednom pozivamo sve građane da se odazovu pozivu, te svojim prisustvom uveličaju završnu svečanost,” poručila je direktorica Turističke zajednice Grada Požega Silvija Podoljak.

TEKST: S.Pok      FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn