POŽEŠKO KULTURNO LJETO 2016 – Bogat program za pravo ljetno uživanje

Datum objave: 17. 6. 2016. | Kategorija: Kultura

ljeto

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege Požeško kulturno ljeto 2016. počet će  21. lipnja tradicionalnom manifestacijom Ivanjski krijes i trajat će do 31. srpnja. Požežane tih dana očekuje niz kulturnih i zabavnih zbivanja za sve uzraste i ukuse, najavili su na konferenciji gradonačelnik Vedran Neferović i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Tradicionalna manifestacija “Požeško kulturno ljeto” ove godine u svom popisu ima 40-tak   događanja od kojih će neki ostati trajno zapisani u povijesnici grada, najavio je gradonačelnik Neferović. “U sklopu bogatog programa bit će i otvaranje novog bazena koji će u perspektivi ponuditi mogućnosti organiziranja još aktivnijeg i kvalitetnijeg ljetnog programa. Svečanost otvaranja bit će 10. srpnja s koncertom iznenađenja,” rekao je Neferović.

nlj

Program Ljeta predstavila je direktorica TZ Silvija Podoljak. Ivanjski krijes i koncert Nene Belana, uz prijenos nogometne utakmice Hrvatska: Španjolska na programu su 21. lipnja do 20,00 sati. I Gradski muzej Požega tog dana započinje svoju izložbenu priču “Požeška šetnja muzejskim ljetom”. U sklopu Požeškog kulturnog ljeta ove je godine i Međunarodna izložba njemačkih ovčara koja će se održati 24. i 25 lipnja na Rekreacijskom centru.

Već tradicionalno tu je i Moto susret u organizaciji MK Independent koji će se održati na Automodromu Glavica 1. i 2. srpnja, a za pivopije tu je “Požeška krigla” – okupljanje pivara i ljubitelja piva iz cijele Hrvatske 2. srpnja na izletištu Zlatni lug. Pješačka zona bit će zona plesa, knjiga i likovnosti i to 28. lipnja kada je tamo od 20,00 sati planiran Požeški plesni vrtuljak Plesnog studia Marine Mihelčić, 2. srpnja kada Umjetnička organizacija Ilijane Lončar od 11 sati organizira Ples bez granica a Gradska knjižnica Knjižnicu bez zidova, te 9. srpnja kada će Udruga Požart pripremiti Galeriju ulice.

ljeto 2

Svoj doprinos Požeškom kulturnom ljetu dat će i Gradsko kazalište Požega koje i ove godine organizira Teatralije 30 . lipnja te KaFe – požeški kazališni festival s nizom domaćih i gostujućih recentnih predstava koje će na požeškoj sceni igrati od 4. do 10. srpnja. Ljubitelji filma 14. srpnja na terasi restorana Grgin dol  od 21,00 sati mogu pogledati program Art kina, a ljubitelji poezije 15.srpnja mogu podržati požeške pjesnike u Caffe baru Aureus koji će se tamo predstavljati od 20,00 sati. Već tradicionalno u Požeškom kulturnom ljetu očekuje nas  i Večer češke i slovačke kulture 20. srpnja od 21,00 sati u pješačkoj zoni, a poklonici urbane glazbe svoj program će pronaći 22. srpnja u Platinumu gdje se održava Body Movin ili 30. srpnja u Tom Klubu Požega gdje se rokeri tradicionalno koncertom žestoke glazbe bore Žestoko protiv vrućine. Program ovogodišnje kulturnog ljeta u Požegi zatvorit će trodnevni tečaj plesova Italije i Sardinije u Glazbenoj školi Požega, od 29. do 31. srpnja 2016. godine.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn