POŽEŠKI PLESOKAZ – Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta

Datum objave: 28. 2. 2015. | Kategorija: Kultura

DSC04116

POŽEGA- U sklopu Međunarodnog festival plesa “Plesokaza” večeras je na sceni Gradskog kazališta Požega 170 plesača u 24 koreografije pokazalo svu ljepotu suvremenog plesa i klasičnog baleta. Prva je to večer ovogodišnjeg  Plesokaza kojeg  14. godinu zaredom organizira Plesna radionica Ilijane Lončar, a koji je i ove  godine u dvije  festivalske večeri okupio 39 plesnih ansambala iz 23 grada Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

“Plesati je biti izvan sebe. Veći, ljepši, snažniji” rekla je američka plesačica i koreografkinja  Agnes De Mille.  Koliko je to uzvišena, a istovremeno precizno točna izreka mogli su se večeras uvjeriti svi Požežani koji su subotnju večer odlučili provesti s mladim, rasplesanim sudionicima Plesokaza.

Umijeće izražavanja pokretom na zavidnoj umjetničkoj razini pokazali su redom: Danceworks studio iz Dubrovnika, Corp art iz Osijeka, Plesni klub Balans iz Svete Nedjelje, Plesni  klub Jazzelle iz Zagreba, Plesna udruga Gesta iz Zadra, Plesni studio ZKM-a iz Zagreba, Baletni studio Dječjeg kazališta “Branka MIhaljevića” iz Osijeka, Studio za moderni i klasični ples  Brodski leptirići iz Slavonskog Broda, Studio za plesnu edukaciju I umjetničko stvaralaštvo – Studio 23 iz Karlovca, Plesna udruga Imani Brežice (Slovenija), Pinokio klub za djecu i mladež iz Zagreba, Plesni studio Vindi iz Varaždina, Glazbena škola Vrhnika (Slovenija), Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Glazbena škola “Franje Kuhača” iz Osijeka,  Plesni ansambl  Sjene iz Šibenika, Hip Hop House iz Zagreba, Plesni klub Tina iz Siska, Škola za balet i ritmiku iz Zagreba, Umjetnička škola “Franje Lučića” iz Velike Gorice, Plesni centar Tala (Skupina Brutala) iz Zagreba, Plesna grupa Sve od svuda i naravno, domaćini, Plesna radionica Ilijane Lončar.

n

Doista je impresivna lista onih koji su odlučili doći u Požegu i otplesati prvu večer  jer Plesokaz u Ilijaninoj režiji dokazao je svoj značaj na hrvatskoj plesnoj sceni ( pa i šire). No, plesni festival  se nastavlja – 1. ožujka na redu je Večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.  Čeka 19 koreografija i još jedna brojna skupina mladih plesača I plesačica koji su spremni pokazati nam  kako se postaje “veći, ljepši, snažniji.”

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S.Pok

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn