POŽEŠKI PLESNI KREATORIJ – Radionica Ples i tehnologija

Datum objave: 21. 9. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu projekta “Požeški plesni kreatorij” Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar od 22 do 24. rujna u Požegi će se održati plesna radionica s temom Ples i tehnologija koju će voditi profesionalna plesna umjetnica Ida Jolić iz zagrebačkog Studija za suvremeni ples.

Uz kontinuiranu podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar uspješno nastavlja dugogodišnji projekt organizacije plesnih radionica s gostujućim pedagozima i umjetnicima pod nazivom “Požeški plesni kreatorij”. “Ovaj vikend  22. – 24. rujna 2023. u goste dolazi profesionalna plesna umjetnica, članica zagrebačkog Studija za suvremeni ples, Ida Jolić koja će mladim plesačima voditi radionicu s temom PLES I TEHNOLOGIJA. Bit  će to ujedno i   inspiracija za rad na novoj koreografiji grupe suvremenog plesa 2 (13 – 15 godina).” najavila je Ilijana Lončar.

“Ples i tehnologija” je radionica koja  istražuje kako se digitalna tehnologija može koristiti kao komunikacijski alat, a zatim i za razvoj koreografije. Radionica želi potaknuti kreativno razmišljanje kod polaznika i potaknuti ih da u svom radu koriste tehnologiju koju koriste svakodnevno kao plesni alat.

Koristeći pametne telefone, tablete, laptope i digitalne alate voditeljica radionice s polaznicima istražuje što se događa kada ekran i kamera postaju komunikacijski alati u umjetnosti. Svakodnevna okruženost ekranima i kamerama od mobitela, tablete do laptopa, kompjutera pa zatim televizora i projektora okružuju i omeđuju prostor komunikacije. Uvođenjem digitalnih tehnologija u kreativni proces pokazujemo različite načine generiranja i interpretiranja materijala pokreta. Koreografski se osvrću na prostorna ograničenja, na povećanu upotrebu tehnologije i softwarea.
Želja radionice je preispitati našu percepciju tijela, prostora i vremena uz korištenje digitalnih tehnologija. Nastoji istražiti inovativne oblike angažiranja publike i načine izgradnje novih narativa kroz kreativno partnerstvo izvedbenih umjetnosti i novih medija.

TEKST: S. P.               FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn