POŽEŠKI KOTLIĆ 2023 – Uživanje u kuhanju, druženju i prvosvibanjskom ozračju

Datum objave: 01. 5. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Međunarodni praznik rada Požežani tradicionalno obilježavaju gastro manifestacijom organiziranom u parku pored Orljave. Na Požeškom kotliću, 12. natjecanju u kuhanju slavonskog čobanca u organizaciji Turističke zajednice pod pokroviteljstvom Grada, sudjeluju 33 ekipe, a sve koji navrate tijekom dana očekuje zabavni program i bogata ugostiteljska ponuda.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave 1. svibnja održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca “Požeški kotlić”. Ovaj događaj svake godine okupi brojne natjecatelje iz cijele Slavonije i Baranje. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je natjecateljima, ali i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi. Za ovogodišnji „Požeški kotlić“ pristigle su 33 prijave iz Požege, Pleternice, Kutjeva, Brestovaca, Jakšića, Čaglina, Osijeka i Vukovara.

Turistička zajednica Grada Požege za sve natjecatelje osigurala je meso, vodu i drva za potpalu. Događaj je ove godine i humanitarnog karaktera jer se prikupljaju prilozi za Caritas Požeške biskupije. U sklopu manifestacije organiziran je zabavni program za najmlađe, a prisutni su i brojni izlagači koji su upotpunili ponudu sa suvenirima od drveta, proizvodima od buče i meda, suhomesnatim proizvodima i vinom. Za glazbeni program zadužen je Nevera band.Uz direktoricu TZ Grada Požege Mirnu Šimunović Svobodu, natjecatelje su podržali i požeško-slavonska županica Antonija Jozić i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, koji su njima i svim posjetiteljima čestitali Praznik rada te poželjeli ugodno druženje.

Tradicionalna manifestacija u starom požeškom parku okupila je, uz brojne posjetitelje i požeške udruge, klubove pa i političke stranke – neki su se natjecali, neki su kuhali samo za užitak i druženje, no svi su složno uživali u prvosvibanjskom ozračju.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn