POŽEŠKI KOTLIĆ 2022 – Kuhanje, druženje i  uživanje u prvosvibanjskom ozračju

Datum objave: 01. 5. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Međunarodni praznik rada Požežani tradicionalno obilježavaju gastro manifestacijom organiziranom u parku pored Orljave. Na Požeškom kotliću, 11. natjecanju u kuhanju slavonskog čobanca u organizaciji Turističke zajednice pod pokroviteljstvom Grada, sudjeluje 30 ekipa, a sve koji navrate tijekom dana očekuje zabavni program i bogata ugostiteljska ponuda

Podršku natjecateljima, domaćim ali i gostujućim kuharima amaterima, osobnim je dolaskom pružio i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Željko Glavić, zadovoljan što se, na radost posjetitelja i natjecatelja, nakon dvije nepovoljne korona godine, manifestacija ponovno može održati, a tradicija sačuvati. “Prilika je ovo da , ugodnim druženjem uz slavonske specijalitete, obilježimo Međunarodni praznik rada ali i 27.godišnjicu Bljeska, vojno redarstvene akcije kojom je oslobođena Zapadna Slavonija. Manifestacija je ovo kojom želimo pokazati zajedništvo i proslaviti jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na rad. Natjecateljima želim da pokažu sve svoje kulinarske vještine i skuhaju najbolji kotlić, a svima vama ostalima da se dobro provedete i navratite i dogodine.”, rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Glavić.

Tradicionalna manifestacija u starom požeškom parku okupila je, uz brojne posjetitelje i požeške udruge, klubove pa i političke stranke – neki su se natjecali, neki su kuhali samo za užitak i druženje, no svi su složno uživali u prvosvibanjskom ozračju.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn