POŽEŠKI KOTLIĆ 2019 – Natjecanje u pripremanju slavonskog čobanca

Datum objave: 29. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tradicionalno se u Požegi 1. svibnja održava gastro manifestacija “Požeški kotlić” u Parku kod Orljave. I ove godine uz brojne natjecatelje u manifestaciji sudjeluje i Lovački savez Požeško-slavonske županije, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić.

“I ove godine tradicionalni Požeški kotlić okupio je preko 40 natjecatelja, a pozivam i naše sugrađane. Ova tradicionalna gastro manifestacija još jedna je prigoda da pokažemo sve bogatstvo koje ima Požega, Požeština i Slavonija.Sigurno će biti lijepo i ugodno druženje uz ukusnu i besplatnu hranu jer lovci će kuhati građane te za humanitarne potrebe. Dođite, proveselimo se i nastavimo ovu našu dobru tradiciju,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Svečano otvorenje manifestacije predviđeno je u 10,45 sati, a natjecatelji će se okupiti već od ranih jutarnjih sati. U 14,00 sati krenut će ocjenjivanje, a dodjela nagrada planirana je u 15,00 sati. “Uz natjecanje, građane očekuje cjelodnevni zabavni program i nastup TS Zlatna dolina,” dodao je gradonačelnik Puljašić. Od prošle godine suorganizator cijele priče je Lovački savez Požeško-slavonske županije koji će za ovu prigodu kuhati oko 500 litara lovačkog čobanca. Porcije će dijeliti građanima besplatno, a u suradnji s Caritasom Požeške biskupije prikupljat će se novčani prilozi za humanitarne svrhe.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn