POŽEŠKI KOTLIĆ 2018 – Prvosvibanjsko natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca

Datum objave: 27. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

POŽEGA – Tradicionalno se u Požegi 1. svibnja održava gastro manifestacija “Požeški kotlić 2018” u Parku kod Orljave. Ove godine uz natjecatelje u kuhanju slavonskog čobanca, u manifestaciji sudjeluje i Lovački savez Požeško-slavonske županije, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak i predsjednik Lovačkog saveza PSŽ Branko Bertelović.

“I ove godine tradicionalni Požeški kotlić okupio je veliki broj natjecatelja, a pozivam i naše sugrađane. Sigurno će biti lijepo i ugodno druženje uz ukusnu i besplatnu hranu jer naši lovci kuhat će za građane. Dođite, proveselimo se i nastavimo ovu našu dobru tradiciju,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

nad

Svečano otvorenje manifestacije predviđeno je u 10,45 sati, a natjecatelji će se okupiti već od ranih jutarnjih sati.  U 14,00 sati krenut će ocijenjivanje, a dodjela nagrada planirana je u 15,00 sati. “Uz natjecanje građane očekuje cjelodnevni zabavni program i nastup Libreto banda, uz brojne sponzore,” rekla je direktorice TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Ove godine suorganizator cijele priče je Lovački savez Požeško-slavonske županije koji je za ovu prigud nabavio kotao od 500 litara, a kuhat će oko 400-500 litara lovačkog čobanca od pet vrsta mesa. Porcije će dijeliti građanima besplatno, a u suradnji s Caritasom Požeške biskupije prikupljat će se novčani prilozi za humanitarne svrhe.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn