POŽEŠKI KOTLIĆ 2018 – Najbolji čobanac kuha se u Požegi

Datum objave: 01. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege i pod pokroviteljstvom Grada Požege u parku pored Orljave danas je održano tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca “Požeški kotlić”. Pobjednici “Požeškog kotlića”  ove su godine bračni par Ćorluka iz Požege jer Mira je osvojila prvo, a Pejo Ćorluka drugo mjesto, dok je treće mjesto  pripalo Tomislavu Perkoviću iz Orahovice.

Natjecateljice i natjecatelji iz Požeško-slavonske ali i susjednih županija, njih 40-tak pokazali su svoje umijeće u kuhanju kultnog slavonskog jela “na žlicu”, a sve njih i posjetitelje prigodnim riječima pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.  Ove godine u manifestaciji je sudjelovao i Lovački savez Požeško-slavonske županije čiji su članovi pripremili 400 litara čobanca. Lovački čobanac bio je besplatan za sve posjetitelje koji su mogli ostaviti donaciju Požeškom Caritasu.

Već tradicionalno ocjenjivački sud nije imao lak zadatak, jer svaki majstor čobanca, uz meso i drva koje su osigurali organizatori, u konačni gastro rezultat dodao je svoje začine, male tajne i veliko kuharsko umijeće. Pobjednica “Požeškog kotlića”  ove je godine Mira Ćorluka iz Požege,  a drugo mjesto osvojio je Pejo Ćorluka dok je treće mjesto  pripalo Tomislavu Perkoviću iz Orahovice.

cor

Tradicionalna manifestacija u starom požeškom parku okupila je, uz brojne posjetitelje i brojne požeške udruge, klubove pa i političke stranke – neki su se natjecali, neki su kuhali samo za užitak i druženje, no svi su složno uživali u prvosvibanjskom raskošnom suncu.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn