POŽEŠKI GRADSKI MASKENBAL – Obilje radosti i smijeha malima i velikima

Datum objave: 11. 2. 2024. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Jedna od najveselijih požeških manifestacija ove je godine okupila više od 400 velikih i malih maskiranih entuzijasta, ali i veliki broj promatrača koji su uživali u koloritu i živosti pokladne povorke. Odabrane su i najbolje maske, ali najvažnije je ipak da su se svi odlično zabavili.

Nakon dugo godina, Turistička zajednica Grada Požege prošle je godine uspješno oživjela je Požeški gradski maskenbal, no ove godine otišli su i stepenicu više. Popularna manifestacija okupila brojne grupne i pojedinačne maske s različitim temama i pričama, a otvorena je primopredajom ključeva Grada na Trgu Sv. Trojstva. Nakratko, vlast je iz ruku gradonačelnika dr .sc. Željka Glavića, prešla u ruke šarenog mnoštva, no gradonačelnik je ipak uz smijeh i napomenu da pripaze na punu gradsku blagajnu, pozdravio sve okupljene.

Karnevalska povorka prošetala je gradom, a prigodni program i oblje veselja ispunili su do posljednjeg mjesta Sportsku dvoranu “Tomislav Pirc” gdje je održan izbor najbolje maske u nekoliko kategorija. Nikola Kramar, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović i ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović kao stručno povjerenstvo za izbor najbolje maske nisu imali lak zadatak, no ipak nagrade i zahvalnice uspješno su podijeljene.

Organizatori, s pravom zadovoljni. “Za nagrade nam se prijavilo nam se 14 grupnih malih maski, jedna grupna odraslih, 6 individualnih malih i 3 individualne velike, a sudionika imamo ukupno 435, to je gotovo za stotinu više nego prošle godine kada smo krenuli u oživljavanje našeg maskenbala. Zadovoljni smo dazivom, zadovoljni smo velikim interesom, kako naših ustanova, tako i pojedinaca koji žele biti dio ovakve vrste priredbi.” rekla nam je direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

U kategoriji individualnih maski za odrasle prva je nagrada pripala “Zalutalom patuljku”, drugu je osvojila “Slavonian Barbie”, a treću “Proljeće u zimi”. Prvu nagradu u kategoriji grupnih maski za odrasle osvojila je skupina Temišvarski obrtnici Doma za odrasle osobe iz Ljeskovice. U kategoriji malih maski prva nagrada pripala je “Biljki mesožderki”, drugu je osvojio “Papagaj”, a treću “Magarac”. U kategoriji malih grupnih maski nagrade su kao najuspješniji osvojili “Sladoledi” OŠ Dobriše Cesarić, drugi su “Pčelari” Dječjeg vrtića Cvjetna livada Požega ,a treće “Vesele vještice” iz Plesnog studija Marine Mihelčić.

Požeški gradski maskenbal Turistička zajednica Grada Požege organizirala je uz potporu Grada Požege, Gradskog kazališta Požega te Požeškog sportskog saveza.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn