POŽEŠKI BAZENI – Sezona kupanja u Požegi otvorena je uz humanitarnu notu – podsjetnikom na napuštene kućne ljubimce

Datum objave: 03. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Prigodnim program danas je službeno u Požegi otvorena sezona na gradskim bazenima. Osvježavajući užitak dobio je i humanitarnu notu jer otvorenje je bilo posvećeno Udruzi za zaštitu životinja Sirius koja ove godine slavi desetu obljetnicu rada i po prvi puta doživljava punu podršku od grada u kojem nesebično djeluje.

Na samom ulazu u Gradske bazene posjetitelje je danas dočekao štand požeških zaštitara životinja i to iz pravog razloga- počinje sezone kupanja, sezona godišnjih odmora kada će dio dvonožnih neodgovornih bića svoje četveronožne prijatelje jednostavno ostaviti na ulici pa će oni završiti kod Siriusa. Jedan od razloga je i činjenica kako uvijek i u svakoj prigodi valja podsjetiti da postoje štićenici udruge koji još traže dom. A pravilo je poznato, kad jedan napušteni pronađe stalni dom, na njegovo mjesto u sigurnost udruge može doći sljedeći koji čeka u predugačkom redu. Na štandu su se mogle ostaviti donacije te podružiti se s Mazom, službenom maskotom udruge (koja također još uvijek čeka stalni dom, a o njenom karakteru najbolje govori njeno ime).

“Grad ne čine samo ljudi, njegovi stanovnici su i kućni ljubimci. Mnogi od nas odrasli su uz njih i oni imaju veliki utjecaj na zdravo odrastanje naše djece. Grad Požega će stoga u budućnosti kvalitetnije skrbiti i o životinjama, o kućnim ljubimcima jer i oni čine ovaj grad humanijim, ugodnijim i ljepšim za život, čine ga gradom po mjeri čovjeka i svekolikog života, jer i oni su stanovnici ovog grada,” poruka je predstavnika Grada. Na tragu izrečenog je i razmišljanje o skloništu i to onom koji priželjkuju svi zaštitari životinja, ne samo u Požegi već i na nacionalnoj razini – “No kill skloništu” u kojem će odbačeni, ostavljeni i bespomoćni pronaći smještaj, hranu i pravu skrb do pravog doma.

No, kako ne bi sve ostalo na pričama, Grad Požega nakon dugo vremena toplo-hladnog odnosa, odlučio je konkretnim potezima “okrenuti lice” prema zaštitarima životinja. Prvi korak je pomoć pri plaćanju duga u Veterinarskoj stanici pa Siriusovci više ne moraju o tome razmišljati jer, pomoć stiže upravo do strane grada. I to je u redu jer, konačno, brinu o gradskim psima zar ne? No, to je tek vrh ledene sante problema, kaže predsjednica udruge Gordana Malbašić. “Ova pomoć koja stiže od Grada doista nam olakšava rad, ali Udruga je trenutno u velikim problemima jer je puno naših volontera otišlo u druge gradove za sezonskim poslom, a napuštenih životinja uvijek ima, posebice sada kada je prvo leglo othranjeno i ljudi odbacuju te štence i mačiće. Dolaze godišnji odmori kad opet imamo situaciju odbacivanja, potom sezona drugog legla i cijele godine možemo računati na veliki broj odbačenih životinja, posebice pasa. U ovom trenutku borimo se na svim razinama, u poziciji smo da jedan smještaj i plaćamo, a imamo pet pasa koji traže hitno udomljenje i oko 20-tak štenaca koji traže stalni ili privremeni smještaj. Doista je sklonište iznimno potrebno,” naglasila je Malbašić. Eto, sezona kupanja je počela, ljeto nam kao razigrano štene dahće u lice.Požežani su danas na dobar način spojili dobre stvari. Neka tako bude i ubuduće.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn