POŽEŠKA RADILIŠTA – Počela izgradnja Reciklažnog dvorišta, u punom zamahu radovi na dvorani OŠ Dobriše Cesarića

Datum objave: 05. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić danas je obišao radove na izgradnji Reciklažnog dvorišta u Industrijskoj ulici u Požegi i na zgradi OŠ “Dobriša Cesarić”.

Reciklažno dvorište u Požegi gradi se u Industrijskoj ulici na površini od 3493 kvadratna metra, pri čemu je 2714 kvadratnih metara ograđeno. Riječ je o projektu koji provodi Grad Požega, a sufinancira ga Europska unija iz Kohezijskog fonda.Ukupna vrijednost iznosi 5.003.569,54 pri čemu EU sufinancira projekt s 85 posto. Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta Grad Požega doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. “Na ovom će se mjestu moći zbrinjavati 34 vrste različitog otpada. Tako konačno omogućujemo sugrađanima da mogu svoj glomazni otpad, sve što im nije potrebno, besplatno dovesti ovdje i zbrinuti na odgovoran način. Vrijednost radova izgradnje je 3.185.000, a dvorište će biti gotovo do rujna ove godine,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

nn

U punom zamahu su i radovi dogradnje škole OŠ Dobriša Cesarić i izgradnja sportske dvorane. Ukupna vrijednost projekta je 12 milijuna kuna, a projekt se provodi u dvije faze. Radovi na prvoj fazi vrijednoj 5,6 milijuna kuna počeli su prije šest mjeseci. “U prvoj fazi izgrađene su pomoćne dvorane sa svlačionicama, kuhinjom i blagovaonicom te prostorom za upravu i dvije učionice. U drugoj fazi predstoji izgradnja nove dvodijelne dvorane. I ovdje, kao i na projektu Reciklažnog dvorišta, radove izvode požeške tvrtke,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

m1 nnn

Osvrnuo se i na prijave i pritiske koje doživio upravo zbog radova na OŠ Dobriše Cesarića. “Svi oni nesposobni i ljubomorni slobodno mogu i dalje pisati kaznene prijave, prijavljivati i tužakati jer meni je to poticaj više. Ne bojim se, radim za dobrobit ove zajednice i za dobro naše djece. Mirno spavam, sve što sam napravio opet bih tako napravio. Naši sugrađani će ocijeniti tko je imao hrabrosti nakon 30-40 godina opremiti požeške škole adekvatnim uvjetima kako to požeška djeca i zaslužuju i sigurno ćemo do kraja ovog mandata sagraditi sve dvorane koje su potrebne našim osnovnim školama,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn