POŽEGA ZDRAVI GRAD – Manifestacija koja promiče zdrave stilove života

Datum objave: 21. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

POŽEGA -Već tradicionalna manifestacija „Požega zdravi grad“ i ove će se godine održati u Parku pored Orljave ( kod Nikole Tesle) u subotu 26. svibnja. Pokrovitelj manifestacije koju organizira Turistička zajednica je Grad Požega, a ove godine sudjeluje i HPD Gojzerica te BBK Uz manifestaciju koja promovira zdrave stilove života održat će se i 5. Biciklijada, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

Program manifestacije počinje u 9,00 sati na šetnici kod Nikole Tesle a o programu i svim detaljima, u poziv sugrađanima, govorili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak te predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković i predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina. HPD Gojzerica priprema izlet na Požešku goru koji je najavio predsjednik Višeslav Turković. “HPD Gojzerica ovdje je zbog promicanja planinarstva,sporta i zdravog načina života. Organiziramo lagani, rekreativni izlet po Požeškoj gori u trajanju oko sat i pol. Izlet je namijenjen svim dobnim uzrastima, a okupljanje je u Parku kod spomenika Nikoli Tesli u 8,30 sati. Povratak je predviđen u 11,00 sati, tako da svi koji žele mogu sudjelovati i u ostalim zbivanjima,” najavio je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković dodajući kako će u parku biti i štand društva na kojem će se svi zainteresirani moći upoznati s radom društva te popuniti pristupnicu.

grad nn

“I ove godine pripremljene su sportske radionice – Studio ARTina pripremio je radionice “Vježbajte s Misicama” te prezentaciju plesa i joge, Studio Body Art dolazi sa svojim programom “Body and Soul”, ŠD Lopta prezentirat će Školu rukometa, a Karate do klub Požega predstavit će rad svog kluba.Bit će organiziran i sajam zdravih proizvoda kao prilika za prezentaciju poljoprivrednim gospodarstvima, te ostalim sportskim  i kreativnim udrugama s područja grada. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će dobiti mogućnost registrirati svoje bicikle na štandu policije,” najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

silvija

Biciklijadu koju i ove godine organizira BBK Požega, najavio je predsjednik kluba Mihael Rukavina. “Ove godine start je kod spomenika Nikoli Tesli u 11,30 sati, idemo Njemačkom ulicom prema Trgu Sv. Trojstva, Orljavskom ulicom, Frankopanskom i dalje prema Emovačkom lugu i Zlatnom lugu gdje sve sudionike očekuje ručak i zabavne igre,” najavio je Rukavina. BBK Požega ove je godine proslavio 15 godina djelovanja, a bilježe izvrsne rezultate na različitim razinama natjecanja pa je tako njihov član Matej Skuzin trenutno najbolji hrvatski brdski biciklist, a očekuju kako će iduće godine sudjelovati i na europskim prvenstvima. Detalje svog rada BBK Požega rado će sugrađanima predstaviti i u sklopu manifestacije “Požega zdravi grad” na koju je sugrađane pozvao i gradonačelnik Darko Puljašić.

dobar

“Ovo je doista jedna vrijedna manifestacije, a tu su i naše udruge koje će pokazati što sve imaju u svojoj ponudi, ljudi koji se bave promicanjem zdravlja što je još jedna dodatna vrijednost u našem gradu. Grad Požega je zdravi grad, grad u kojem je lijepo živjeti, ali i u kojem se može zdravo živjeti – naša brda i doline primjerene su i za šetnje i za biciklizam. Dođite kako bi se ugodno i zdravo družili,” poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn