POŽEGA ZDRAVI GRAD – Druženje uz sportske radionice, zdrave proizvode i Biciklijadu

Datum objave: 26. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Već tradicionalna manifestacija „Požega zdravi grad“ održana je u Parku pored Orljave ( kod Nikole Tesle). Pokrovitelj manifestacije koju organizira Turistička zajednica je Grad Požega, a ove godine sudjeluje i HPD Gojzerica te BBK Uz manifestaciju koja promovira zdrave stilove života održana je i 5. Biciklijada.

Dobra tradicija nastavljena je i ove godine pa su se tako Požežanke i Požežani, mali i veliki u parku kod Nikole Tesle mogli rekreirati, osvježiti sa zdravim proizvodima,  upoznati s radom vrijednih udruga ili registirati  svoje bicikle. I ove godine organizirane su sportske radionice – Studio ARTina pripremio je radionice “Vježbajte s Misicama”Studio Body Art predstavio je svoj program “Body and Soul” kojim se uz malo truda i discipline doista može ostvariti “zdrav duh u zdravom tijelu”, a ŠD Lopta i karate do klub Požega  predstavili su hvale vrijedna rad s mladim sportskim nadama.

m2 m1

Svoj rad predstavila su i dva planinarska društva, mlado društvo HPD Gojzerica koje je organiziralo i prigodni izlet, te pravi planinarski veterani HPD Sokolovac. Kao i prethodnih godina mnogi su se odlučili danas spojiti ugodno s korisnim pa uz sudjelovanje na 5. Biciklijadi registirati svoj bicikl. Akcija je, kaže nam glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikola Janković, vrlo dobro prihvaćena i prepoznata od strane građana.

nikolina

“Naša policijska uprava već šestu godinu zaredom registrira bicikle. Registracija je besplatna i do sada imamo registrirano oko 2500 bicikala. Naravno, bicikli s kojima građani dođu na registraciju moraju biti tehnički ispravni s potrebnom opremom. Akcija traje cijelu godinu i može se doći i u prostorije Policijske postaje tamo gdje osoba ima prebivalište. Provodimo i redovite edukativno-preventivne akcije, no možemo reći kako se naši građani doista u većini pridržavaju svim propisa,” rekla nam je glasnogovornica Janković. Cilj ovogodišnje 5.Biciklijade koju je organizirao Brdsko-biciklistički klub Požega bio je Zlatni lug gdje su se svi sudionici mogli osvježiti i okušati u starim sportovima.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn