POŽEGA ZDRAVI GRAD 2019 – Daj pedalu lošim navikama

Datum objave: 22. 5. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji TZ Grada Požege, ove subote 25. svibnja u parku kod Nikole Tesle održat će se sportsko rekreacijska manifestacija “Požega zdravi grad” u sklopu koje je i biciklijada, organizirana u pratnerstvu s Brdsko biciklističkim klubom Požega.

Svjetski dan sporta, koji se svake godine obilježava 30. svibnja, izvrsna je prilika za promoviranje zdravog stila života, a upravo to cilj je i tradicionalne manifestacije „Požega, zdravi grad“, koja se održava 25. svibnja u parku kod Nikole Tesle. Manifestaciju su na konferenciji za novinare predstavili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak i predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba Požega Mihael Rukavina.

“Poziva sve sugrađane na ovu manifestaciju. Čak 13 udruga pripremilo se kako bi nam ponudilo kvalitetne, poticajne i zdrave aktivnosti i proizvode. Okupili smo sve ono što povećava kvalitetu života u našem gradu, jer Požega ima jedinstven stil življenja u blagodatima očuvane prirode, stoga dođite kako bi uživali zajedno,” pozvao je gradonačelnik Puljašić.

“Manifestacija započinje u 9:00 sati okupljanjem u parku kod Nikole Tesle. HPD Gojzerica organizira izlet na Požešku goru i predstavlja svoju udrugu, planinarenje i planinarsku opremu, a predstavit će se i drugi sportski i edukativni sadržaji .Udruga zdravi život predstavit će sa svojim TEEN FITNESS programom, a  Odred izviđača Požega s prezentacijom rada izviđača, podizanjem šatora i igrama s njihovih radionica. Na štandovima će se predstaviti škole –  OŠ A. Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci i kao dio biciklijade, Poljoprivredno prehrambena škola sa sadnicama cvijeća i kolačima te  OŠ Dragutina Lermana Učenička zadruga Cucurbita s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande. S nama je i Policijska uprava Požeško slavonska koja će i ove godine registrirati vaše bicikle od 9 do 12 sati kao i Zavod za javno zdravstvo PSŽ i Liga protiv raka Požega koji predstavljaju Nacionalni program ranog otkrivanja raka i projekt Živjeti zdravo,“ najavila je direktorica TZ Silvija Podoljak.

Središnji događaj tradicionalna je rekreativna biciklijada 8,5 kilometara dugačkom rutom od Osječke ulice do Imanja Zlatni lug. Utrka, koja je organizirana u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom Požega, počinje u 11,30, a prijave će se zaprimati od devet sati.

“Biciklisti će se kretati rutom: Osječka ulica – Cirakijeva ulica – Njemačka ulica – Miroslava Kraljevića – Trg Matka Peića – Ulica A. Kanižlića – Trg sv. Trojstva – ulica Matice Hrvatske – Orljavska – Frankopanska – Donji Emovci – Emovački lug.Najstariji i najmlađi sudionici bit će nagrađeni nagradama iznenađenja, a za sve sudionike biciklijade organiziran je i lagani obrok,” najavio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina. I ljubitelji planinarenja doći će na svoje, jer HPD Gojzerica organizira planinarski izlet na Požešku goru. Polazak je u devet sati iz Osječke ulice. Dođite u Požegu i dajte pedalu lošim navikama.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn