POŽEGA NA RUTI 23. SVJETSKOG SUSRETA SPAČEKA – Šarenilo popularnih spačeka ispunilo Trg Svetog Trojstva

Datum objave: 07. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Sudionici 23. svjetskog susreta Spačeka na požeškom Trgu Svetog Trojstva predstavili su više od 50 živopisnih metalnih ljubimaca. Goste su dočekali s osvježenjem domaćini Oldtimer club Trophy Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je sudionicima svjetske šarene karavane uputio riječi dobrodošlice.

Legendarni Citroënovi modeli 2CV posljednjih nekoliko dana privlače veliku pažnju hrvatske javnosti zahvaljujući Hrvatskom 2CV Citroën Klubu sa sjedištem u Samoboru, koji već 20 godina okuplja vozače Spačeka, ali i Dyana, Meharija i drugih omiljenih Citroënovih vozila. Riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i sipatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV, popularno zvanog Spaček, koje se neprekidno održava od 1975. godine. Iako se glavni dio eventa održava u Samoboru, nakon susreta krenuli su na avanturističko-turističke vožnje 2CV Adriatic Ride i Continental Ride kako bi upoznali ljepote Hrvatske, a na ruti je i Požega, pojasnio je Silvo Rebić iz Hrvatskog 2CV Citroën Kluba.

“U Samoboru se skupilo oko 3800 vozila, odnosno 12. do 15 tisuća ljudi cirkuliralo je kroz naš kamp u osam dana. Nakon toga krenuli smo u dva kraka kroz Hrvatsku, a cilj nam je pokazati zelenu i plavu Hrvatsku, predstaviti se u najboljem svjetlu i ponuditi gostima najbolje od onog što imamo. Naši sudionici su uglavnom gosti iz Nizozemske, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Austrije, Poljske, a imamo vozilo iz Australije. Susret se organizira svake dvije godine i imali smo tu sreću da smo prije četiri godine u Poljskoj dobili kandidaturu za Hrvatsku i mislim da smo napravili sve da prezentiramo Hrvatsku kao zemlju gdje gostoprimstva i ljepote ne manjka,” rekao je Silvo.

Goste su dočekali s osvježenjem domaćini Oldtimer club Trophy Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je sudionicima svjetske šarene karavane uputio riječi dobrodošlice.”Ovo je izvrsna manifestacija i čestititam organizatorima na odabiru ruta. Adriatic rutu svi poznaju, ali ova kontinentalna ruta gdje je i Požega, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, doista promovira Slavoniju i kontinentalnu Hrvatsku. Područje je to koje ima vrhunsku turističku ponudu, posebice gostima iz Europe koji vole izvornu prirodu te kvalitetnu hranu i piće, uz sve ostale ljepote koje mogu vidjeti,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn