POVODOM 27. OBLJETNICE MEĐUNARODNOG PRIZNANJA RH – Gradonačelnik Puljašić primio predstavnike braniteljskih udruga

Datum objave: 15. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Marijem Pilonom primio je danas predstavnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege u povodu 27. obljetnice međunarodnog priznanja RH.

Okupljene predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradonačelnik Darko Puljašić pozdravio je prigodnim riječima. “Današnji dan upisan je zlatnim slovima u hrvatsku povijest. Svi naši prethodnici stoljećima prije sanjali su svoju državu, mi smo je dobili, taj dan, 15. siječnja je priznata i to vašom zaslugom. Sve udruge koje proizlaze iz Domovinskog rata u ovom su gradu, u ovoj županiji i državi sigurno su one koje najviše cijenimo za koje želimo da nastave svoj rad i postojanje. Nažalost, veliki broj naših braniteljica i branitelja više nije s nama, ali osjećaj ponosa ostaje. Na taj dio naše povijesti nitko nikada ne smije baciti trunku sumnje, jer u tom trenutku napravljeno je najbolje i najhrabrije i danas se vidi – jedino što je moglo biti napravljeno kako bi mi Hrvati imali svoju državu. Još jednom vam hvala što ste bili aktivni sudionici tog dijela povijesti, tih dana ponosa i slave,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Gradonačelnik je dodao kako će Grad Požega i dalje raditi i surađivati s udrugama, te promicati sve vrijednosti za koje su najhrabriji među nama dali i svoj život. “Mladi koji dolaze iza nas moraju biti svjesni svakog trenutka i svakog života koji je izgubljen za domovinu, a vi, suvremenici tog vremena, možete nam u tome neizmjerno pomoći. Morate ostaviti svoj trag jer vrijeme je to koje mora ostati zapisano i zabilježeno kako se nikada više ne bi ponovilo.” rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Pavličević zahvalio je gradonačelniku na prijemu. “Hvala Gradu Požegi na dobroj suradnji u protekloj godini s uvjerenjem da ćemo tako nastaviti i u ovoj te da ćemo projekte koje imamo u našim planovima, posebno Braniteljski dom, uz vašu potporu uskoro moći i realizirati,” rekao je Pavličević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn