POU MAR NOVA GRADIŠKA – Na novogradiške kazališne daske stižu Žar ptica i „Mali medo“

Datum objave: 05. 4. 2017. | Kategorija: Kultura

ZAR PTICA

NOVA GRADIŠKA – Nema veće čarolije od one kazališne, ali i one kakvu nudi svijet bajki. Jer, jezikom predstave puno je lakše prenijeti univerzalne životne vrijednosti, naučiti razliku između dobra i zla, ali i osvijestiti značaj i veličinu umjetnosti. Postulati su to kojim se u svom poslu vodi ekipa Gradskog kazališta ŽAR PTICA iz Zagreba, postulati koje će, bez novčane naknade, na novogradiškim daskama, prenijeti i predstavom „Ti, ja i mali medo“. Spremni za kazalište? Četvrtak, 6.travnja u 10.30.

Za kazalište ŽAR PTICA čuli su čak i oni koji u hram božice Thalie odlaze tek povremeno. Jer, riječ je o sasvim posebnom kazalištu, ali i ekipi s nesvakidašnjim senzibilitetom. Riječ je o kazalištu za djecu i mlade koje svoj repertoar temelji na djelima domaćih i stranih klasika, ne zanemarujući pri tom i suvremene autore dječje književnosti. Zbog svega toga, Žar ptica jedno je od onih kazališta u čijim pomno osmišljenim pričama nije teško uživati. Zna to i mala i velika publika diljem svijeta, jer, kazalište je to koje u nacionalnim okvirima, s više od 45 tisuća gledatelja i 300 izvedbi repertoarnih naslova godišnje, s pravom nosi epietet najuspješnijeg. Dolazak takve ekipe na novogradiške kazališne daske, stoga je prilika koja se ne propušta.

Osim toga, stiže nam i predstava „Ti, ja i mali medo“ , „neodoljiva priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju koja će nas naučiti kako biti blizak s djetetom ne znači dodvoravati se i popuštati mu u svemu, već strpljivo opraštati, učeći ga odgovornosti i zajedništvu u svakom postupku“ . Priča je to Martina Wadella, poznatog engleskog pisca za djecu, dobitnika nagrade Hans Christain Andersen, u adaptaciji Kazališta „Žar ptica“, priča koja uči osnovnim postulatima dobrog odgoja, ali i modelima na koje je moguće dijete osloboditi svih strahova.

Čarobno je to, 50-minutno kazališno putovanje, avantura u kojoj će, s jednakom pažnjom, uživati i mali i veliki, predstava koju na novogradiške kazališne daske u četvrtak, 6.travnja, od 10.30.  (jer, poseban je gušt ići na „matineje“) donosi ekipa vrhunskog kazališta i Pučko otvoreno učilište Relković. Tražite li vječne životne istine, pronađite ih u umjetnosti. Jer, vrijednosti kojima uči Mali medo, vrijednosti su zbog koje odgajaju i obrazuju.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Žar ptica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn