POU MAR NOVA GRADIŠKA – Besplatne radionice izrade dokumentarnog filma

Datum objave: 03. 4. 2023. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Pučko otvoreno učilište M.A.Relković uz podršku Grada Nova Gradiška i HAVC-a, te stručnost edukatora od 19.do 22. travnja organizira besplatnu radionicu izrade dokumentarnog filma za djecu i mlade između 10 i 22 godine starosti.

Uz kontinuirano promicanje kulture i umjetnosti, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković nastavlja širiti vidike, educirati i poticati kreativnost najmlađih. Potvrđuje to i nova, sjajna aktivnost, besplatna radionica izrade dokumentarnog filma koja će, pod vodstvom stručnih edukatora, biti organizirana od 19. do 22. travnja uz potporu HAVC-a i Grada Nova Gradiška. Riječ je o intenzivnim ciklusima radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za djecu i mlade između 10 i 22 godine starosti, četverodnevnom intenzivnom programu rada namijenjenom, na prvom mjestu,  testiranju vlastitih sposobnosti i vještina pod velikim mentalnim, emotivnim i kreativnim pritiskom, s primarnom zadaćom osvještavanja kohezijske snage grupe.

Ovaj program prvenstveno je odgojna platforma koja od polaznika traži intenzivan kreativni i mentalni angažman, uči ih o vrednotama timskog rada, razvija njihove društvene i komunikacijske vještine te dodatno razvija kritičko razmišljanje pojedinca. Meditativnim pristupom, koji osluškuje i ohrabruje unutarnje vjedro polaznika, otvaramo ih prostoru u kojem osvještavaju svoja osjetila.  Senzorne vježbe služe kao premosnica s koje se prostor koji nas okružuje počinje drugačije motriti, analizirati i interpretirati. To nas motivira da s novim pogledom na stvari tragamo za svojom idejom, odnosno niti s kojom ćemo ispričati svoju filmsku priču. Fokus je stavljen na iskreni, organski izričaj koji proizlazi iz refleksije stvarnosti i svakodnevnog svijeta i okruženja, a iskazuje se iskrenim jezikom srca pojedinog polaznika koji će, tijekom rada, biti usmjeravani k tome da upotrijebe vlastito autentično imanje – svoja iskustva – sve ono po čemu je svatko za sebe poseban – kao podlogu za stvaranje filma. Sudjelovanje za polaznike je besplatno, a prijaviti se možete na e-mail: domkulturenovagradiska@gmail.com do 14. travnja. Usudite se i osjetite kako je biti autor!

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: POU MAR

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn