POU M.A. RELKOVIĆ – Počeli radovi na uređenju Doma kulture vrijedni milijun i pol kuna

Datum objave: 26. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC_0005

NOVA GRADIŠKA – Bude li sve išlo prema zacrtanom planu, novogradiški poklonici kazališta, kao i sve brojnija kino publika, od mjeseca će rujna, kulturu „konzumirati“ iz velikih udobnih fotelja u modernoj, multifunkcionalnoj dvorani vrhunskog ozvučenja i rasvjete. U tijeku su radovi na uređenju interijera „Doma kulture“-zgrade Pučkog otvorenog učilišta Relković, vrijedni milijun i pol kuna.

Pola milijuna kuna Ministarstva kulture i dodatnih milijun osiguranih iz gradskog proračuna, do kraja bi godine, budu li radovi išli prema zacrtanom planu, novogradiškom Domu kulture, trebalo dati novi, prepoznatljivi, urbani identitet. Vrijednost je to projekta obnove Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković, opsežne „priče“ koja uključuje uređenje interijera i eksterijera jedne od najprepoznatljivijih novogradiških ustanova, projekta kojim bi Grad, do kraja godine, trebao dobiti reprezentativan prostor kulture.

DSC_0002

Nakon kina, „otvorenog“u svibnju 2017., u godini kada će Nova Gradiška svečano obilježiti 270.rođendan, nastavak je to sjajnih trendova koji su, u samo godinu i pol dana, u pozitivnom smislu, potpuno naopako okrenuli Pučko otvoreno učilište Relković i njegovu ulogu i značaj u životu Grada. Uz multifunkcionalnu dvoranu s velikim udobnim foteljama po uzoru na one u suvremenim kinima, opremljenu vrhunskim zvukom i rasvjetom, zgrada Doma kulture, energetski „usklađena“ s europskim standardima, dobit će i novo pročelje i stolariju.

DSC_0004

Trenutno se uređuje pretprostor, svojevrsni,„foaje“, koji će, u svom novom izdanju, postati vrhunski prostor za sva važnija gradska događanja, a zaljubljenicima u umjetnost i kulturu ponuditi estetiku i uvjete kakve nude najsuvremeniji galerijsko-izložbeni prostori. Početkom lipnja, sa završetkom kazališne sezone, trebali bi početi i radovi na obnovi dvorane, koji će, bude li sve išlo prema zacrtanom planu, završiti najkasnije do rujna.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn