POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA: ŽENE U DOMU KULTURE – Proslavite praznik uz besplatne projekcije filmova i kazališnu predstavu

Datum objave: 06. 3. 2022. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – S ciljem buđenja svijesti o još uvijek nedovoljno ravnopravnom položaju žena u društvu kao i podsjećanja na njihovu povijesnu borbu protiv diskriminacije, u susret 8.ožujku, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković petu godinu za redom organizira niz prigodnih događanja. Manifestacija Žene u Domu kulture čeka vas od utorka, 8.do četvrtka 10.ožujka. Dobro došli!

Želeći zabaviti ali i educirati, osvijestiti i informirati, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška, petu godinu za redom, u susret 8.ožujku, organizira niz prigodnih događanja pod zajedničkim nazivom Žene u Domu kulture. Jedinstvena je to manifestacija čiji je cilj podsjetiti na povijesnu borbu žena protiv diskriminacije, za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada i prilika da, same ili u dobrom društvu, Međunarodni dan žena provedete uz kvalitetnu “porciju” kulture i zabave. Odlučite li tako, praznik možete “proslaviti” u kinu, uz niz besplatnih filmskih projekcija na temu žene.

Prva na rasporedu je Calamity, u utorak, 8.ožujka, u 13 sati, animirana priča o snazi žene na Divljem zapadu. Slijedi, potom Uhvatiti Lee Miller, od 16.30., fascinantna biografija fotografkinje, modela ali i jedine ratne reporterke u Europi, 40.tih godina prošlog stoljeća. Jedinstveni kino dan zaključit će, od 19.30, Sylvia Plath: Pod staklenim zvonom, prvi film koji razotkriva priču o pozadini istoimenog antologijskog romana koji je srušio mitove o ženama i raskrinkao rodnu politiku 1950-ih, poklon kao stvoren za praznik posvećen ženama.

Nakon filmskih užitaka, manifestaciju će službeno, u četvrtak, 10.ožujka, “zaključiti” kazališna predstava “Prvi muževi bacaju se u vodu”, duhovita komedija Matka Elezovića kroz koju će publiku provesti Jadranka Elezović, jedna od naših najdugovječnijih glumica iza koje je više od 40 godina umjetničkog staža. Uz maestralnu glumu čak 6 likova, predstava je ovo koja će oduševiti i najzahtjevnije, stoga navratite i počastite se, jer Međunarodni dan žena nije svaki dan. I još nešto-prvi proljetni mjesec u POU MAR i ove godine donosi Zlatni ples, radionicu suvremenog plesa za osobe starije životne dobi, iznimno dobro prihvaćenu i posjećenu, što je prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija uz čiju će podršku biti realizirana sve do lipnja. Sretan vam Dan žena i vidimo se u Domu kulture!

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn