POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA: FLAMENCO EN VIVO – Čarolija, strast i egzotika Španjolske na daskama Doma kulture

Datum objave: 17. 5. 2023. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nastavljajući misiju promocije i približavanja različitih oblika umjetnosti i kulture svima, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška, u ponedjeljak, 22. svibnja, na daske Doma kulture donosi jedinstveni plesno-glazbeni događaj “Flamenco en vivo”. Program se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj i Grada Nova Gradiška, a ulaz je slobodan.

Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška s velikim veseljem najavljuje plesno-glazbeni događaj Flamenco en vivo! koji donosi flamenko u najtipičnijem današnjem formatu, takozvanom tablao. Jedinstvena je to prilika da doživite plesnu umjetnost u svom najljepšem obliku, te, uz zvuke glazbe i ljepotu pokreta, otputujete u Španjolsku, jer, upravo je flamenko jedan od najprepoznatljivijih simbola te države.

Službeno, riječ je o glazbenom žanru kojeg karakteriziraju snažan, ritmički ton, popraćen podjednako izražajnom pjesmom koji se često izvodi zajedno s jednako strastvenim stilom plesa kojeg karakteriziraju snažna i graciozna izvedba s često složenim radom ruku i nogu, muzički fenomen koji je, unatoč svojim pučkim korijenima, nadživio modu usmjeravanu od onih koji stvaraju glazbeni “ukus” mnoštva, ali i živa umjetnost čija je glavna karekteristika  povezanost s publikom koja, najčešće, reagira emotivno. Flamenco en vivo novogradiškoj će publici predstaviti Virginia Delgado, madridska plesačica, koreografkinja i profesorica s diplomom iz flamenka i Danza Española, Mitja Obed, flamenco plesač koji se usavršavao u rodnoj Sloveniji, ali i izvan nje, kod najzvučnijih umjetničkih imena i Morenito de Triana, slovački flamenco gitarist aktivan na sceni više od 25 godina, glazbenik koji je imao priliku svirati u čast velikog Paca de Lucije uoči njegovog koncerta u Pragu.

Uz strastveni ples i program ispunjen emocijama, atraktivnim kostimima i koreografijom, publika će imati priliku čuti i nastup Nine Ćorić, pjevačice flamenka i direktorice Flamenco Festivala Zagreb. Program se održava u organizaciji POU “Matija Antun Relković”, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj i Grada Nova Gradiška, a ulaz za sve zaintersirane je slobodan. Vidimo se u Domu kulture u ponedjeljak, 22. svibnja u 19 sati.

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn