POTPISAN UGOVOR – U rujnu počinje obnova županijske palače u Požegi

Datum objave: 18. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC05523

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predstavnik tvrtke Projekt inženjering  potpisali su danas Ugovor o obnovi županijske palače. Projekt je vrijedan milijun i 38 tisuća kuna, a 75 posto sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja. Radovi će početi u rujnu ove godine, a sukladno ugovoru bit će završeni u roku od 60 dana.

Jedan od glavnih toponima Požege, ali i Požeško-slavonske županije, prepoznatljivi motiv s nekadašnjih požeških razglednica, uskoro će dobiti stari sjaj. “Već dugo vremena postoji potreba kvalitetnog uređenja ove zgrade, a projekt obuhvaća uređenje krovišta, svečane velike vijećnice, te sam ulaz u zgradu, ali želja je u budućnosti urediti i cijeli objekt te podrum županije. Kada spojimo sve te objekte i prostore koji su vrlo značajni i u segmentu tradicije i kulture namjera je to na jedan osmišljen način otvoriti javnosti, ponajprije u turističke svrhe. Više od osam stoljeća je od prvog spomena županije i ova zgrada je doista jedan od simbola povijesti na ovim prostorima,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

m1 m2

Rok izvođenja radova je 60 dana, što znači da bi objekat trebao biti gotov do studenog ove godine, naglasio je Igor Starčević u ime izvođača tvrtke Projekt inženjering . “Ovo je početak ulaganja u županijsku palaču- uredit ćemo krovište, postaviti novi parket u županijsku vijećnicu te urediti ulaz u samu palaču pri čemu ćemo napraviti nešto vrlo specifično, rješenje koje će imati svoju priču. Ovaj posao, mimo svih radova koje radimo po cijeloj zemlji, vrlo nam je važan. Prvenstveno stoga što radimo u našoj županiji i gradu, gdje realno radimo svega  desetak posto prometa koji inače imamo. Nadamo se kako će se to u budućnosti povećati,”rekao je Starčević.

nnnn

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn