POSTANITE TAMBURAŠ – Poziv ljubiteljima tambure: naučite svirati

Datum objave: 13. 5. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Prvi semestar škole za tambure za odrasle Požeškog tamburaškog orkestra završava za prvu skupinu budućih tamburaša. Nakon tromjesečne poduke o osnovama glazbe, polaznici su se prihvatili tambure i postaju tamburaši. Kako obnovljeni Požeški tamburaški orkestar ima već orkestar tamburaša, oni će mu se uskoro pridružiti. Upis novih članove je u četvrtak, 19. svibnja u 18 sati u prostoru ZDL „Vila Velebita“, Stjepana Radića 3 (bivša glazbena škola)

„Svi koji žele svirati ti tamburu, a nisu nikada pokušali i ne znaju npr: Što je notno crtovlje? Koliko traje četvrtinka? Što je kvintni krug? Što označava povisilica? Kako se izgrađuje ljestvica? – odgovore će dobiti i naučiti u Školi tambure. Nakon naučene teorije koja traje 4-5 mjeseci, polaznici mogu dalje nastaviti svirati tamburu (brač, bisernicu, bugariju ili berdu). Nikad niste ni previše mladi, niti previše odrasli da biste počeli svirati. Ovo je jedina škola bez dobnih granica.“, poručuje Valentin Petranović, mag. mus., dirigent i predsjednik Požeškog tamburaškog orkestra.

Požeški tamburaški orkestar, nakon gotovo dvogodišnje stanke, ponovno marljivo svira. Uvježbavaju se nove skladbe i priprema koncert. Kako mu i naziv orkestra kaže, bit će to doista požeški koncert, pjevat će se i svirati, a i ponešto naučiti o našem gradu. Publika će imati priliku čuti pjesme o Požegi koje svi znaju, ali poneku od njih i prvi put.

Upis novih članove je u četvrtak, 19. svibnja u 18 sati u prostoru ZDL „Vila Velebita“, Stjepana Radića 3 (bivša glazbena škola)

TEKST: B.S.T.               FOTO: B.S.T

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn