CERNIČKO KINO POD ZVIJEZDAMA – Kulmerov dvorac kao idealno kino platno

Datum objave: 15. 8. 2014. | Kategorija: Lifestyle

1

CERNIK – Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije i  velike posjećenosti, Udruga “CHERNIK CAMPUS” i ove godine organizira Kino pod zvijezdama koje će se održati na istoj lokaciji pored Kulmerovog dvorca u Cerniku u nedjelju, 17. kolovoza, s početkom u 21:00 h.

Prostor Kulmerovog dvorca, pokazao se kao idealna kulisa za uživanje u sedmoj umjetnosti, pod zvijezdanim nebom. Kako bi čitavu priču dostojno popratila i aktualna kino tehnologija, projekcije će se odvijati na Airscreen platnu dimenizija 7,5 x 5,5 metra.

Odlučite li navratiti u „kino pod zvijezdama“, moći ćete uživati u čak dva filma – jednom, animiranom, francuskom, pod nazivom “Hrabri mališan” koji je, kako kaže filmska recenzija, idealna zabava za cijelu obitelj, te, još jednom, namijenjenom isključivo odraslima.

Riječ je o hrvatskom filmu, art komediji “Visoka modna napetost” predstavljenom prošle godine na Pulskom festivalu , u kojem glavne uloge tumače Goran i Bojan Navojec, te Mijo Jurišić. Pomaknuta “Visoka modna napetost“, kaže jedna kritika, opire se filmskoj kategorizaciji, stavljanju u žanrovske kalupe i ladice. Ima tu arta. Ima i komedije, ponajviše s one crno – humornog tipa, a ima i društvenopolitičke satire. Kaotična “Visoka modna napetost“ funkcionira u okviru vlastite unutarnje (ne)logičnosti, “montipajtonovskog“ smislenog besmisla ili besmislenog smisla.

U nesvakidašnjem kino-ambijentu, uz obvezne popratne „zanimacije“, ali i posebno važan, besplatan ulaz, ljetno kino pod zvijezdama  predstavlja nezaobilazan ljetni društveni događaj za sve poklonike filma. Uz lokalce, dobro došli su i svi gosti. Pokrovitelji ovogodišnjeg “Kina pod zvijezdama” su Brodsko posavska županija i Općina Cernik.Vidimo se, dakle u kinu u nedjelju, od 21 sat.

TEKST. S. Tarbuk    FOTO: UCC

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn