PU BRODSKO-POSAVSKA: Vozač uhvaćen alkoholiziran i bez vozačke dozvole kažnjen po skraćenom postupku

Datum objave: 11. 2. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Vozaču kojeg su jučer policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod uhitili zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozovole Općinski sud u Slavonskom Brodu u skraćenom prekršajnom postupaku izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 16 000 kuna i kaznu zatvora od 30 dana s rokom kušnje od 9 mjeseci te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Jučer u 0.20 sati, u Slavonskom Brodu, policijska ophodnja Postaje prometne policije Slavonski Brod uočila je osobni automobil na parkirališnom prostoru jednog trgovačkog centra kako proklizava kotačima automobila pri čemu je došlo do okretanja vozila u tzv. osmice. Policijski službenici su zaustavili automobil i utvrdili da njime upravlja 27-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozaču je alko-testom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,31 promil nakon čega je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod.

Potom su ga policijski službenci uz optužni prijedlog doveli na Općinski sud u Slavonskom Brodu, gdje je proveden skraćeni prekršajni postupak na kojem je vozaču izrečena novčana kazna u iznosu od 16 000 kuna i kazna zatvora od 30 dana s rokom kušnje od 9 mjeseci te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn