POLICIJA UPOZORAVA – Uz blagdan Svetog Vinka pojačan nadzor prometa

Datum objave: 17. 1. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U noći sa subote na nedjelju, 19./20. siječnja, u koordinaciji sa Policijskom upravom brodsko-posavskom, na području Policijske uprave požeško-slavonske provodit će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.

U povodu blagdana Svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, u predstojećem razdoblju slijede tradicionalne proslave Vincelova. Kako će se na nekoliko lokacija organizirati razne manifestacije od blagoslova vinograda do glazbenih događaja i sličnih aktivnosti očekuje se veliki broj posjetitelja iz raznih krajeva Republike Hrvatske i inozemstva koji će u ovih nekoliko dana posjećivati događanja i boraviti na području naše županije.

Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića uz očekivano pojačan cestovni promet i nepovoljne meteorološke uvjete znatno povećavaju rizik na prometnicama, stoga policija upozorava vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku, te da ukoliko konzumiraju alkoholna pića ne sjedaju za upravljač osobnog automobila.

“Podsjećamo da je zabranjeno upravljati vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 0,5 g/kg (osim kod mladih i profesionalnih vozača 0,00 g /kg) te da će policijski službenici prema onim vozačima koji grubo krše prometne propise, upravljajući uz nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, postupiti sukladno propisima, odnosno procesuirati utvrđene prekršaje,” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

U noći sa subote na nedjelju, 19./20. siječnja, u koordinaciji sa Policijskom upravom brodsko-posavskom, na području Policijske uprave požeško-slavonske provodit će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača. Također će se u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, posebice u noćnim satima u dane vikenda, poduzimati aktivnosti prioritetno usmjerene  na sprečavanje i sankcioniranje „četiri glavne ubojice u prometu“: prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), distrakcije vozača (nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja).

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge).

TEKST: S. P. / PU PS     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn