POLICIJA UPOZORAVA: Oprezno na društvenim mrežama – nemojte i vi postati žrtvom kaznenog djela!

Datum objave: 25. 8. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD -Jučer su dvije osobe u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje prijavile kaznena djela Prijevare i Računalne prijevare. Oštećeni su za iznos oko 10 tisuća eura.

Naime, 27-godišnjak se putem društvene mreže javio na oglas nepoznate osobe u vezi navodnih sigurnih dobitaka na sportskim klađenjima. Zbog obećanja dobitka od 26 tisuća eura, 27-godišnjak je u više navrata (tijekom srpnja i kolovoza) na nepoznate račune uplatio iznos oko 7 tisuća eura. Nadalje, 38-godišnjakinja je putem društvene mreže oglasila prodaju dječje sobe, te joj se dana 24. kolovoza, javila nepoznata osoba u vezi kupnje. Potom je nepoznata osoba oštećenoj dostavila poveznicu, koju je 38-godišnjakinja popunila upisavši podatke svog bankovnog računa i sigurnosni CVV broj. Nakon toga joj je sa računa skinuto nekoliko stotina eura.

Policijski službenici su od oštećenih zaprimili kaznene prijave koje će proslijediti uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu te nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela.

Policijska uprava brodsko-posavska poziva građane na oprez kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela, jer kriminalci na različite načine pokušavaju prikupiti i zlouporabiti osobne i financijske podatke. Stoga je vrlo važno ne davati osobne podatke neznancima i biti oprezan na stranicama za oglašavanje te potencijalnom kupcu ne slati sigurnosne podatke sa svoje kartice.

TEKST: S. P.                          FOTO: Ilustracija

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn