POLICIJA POZIVA GRAĐANE NA OPREZ – Čuvajte se internetskih brzih kredita!

Datum objave: 06. 11. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Internet i Facebook puni su oglasa „Brzi krediti“, „Krediti-pozajmice“, „Kredit na karticu – isplata odmah“ i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude! – upozorava policija.

Jučer je 68-godišnjak u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, oštećeni je 20. listopada putem društvene mreže kontaktirao banku koja je nudila rješavanje brzih kredita. Putem elektroničke pošte zatražio je brzi kredit u iznosu iznad 20 tisuća kuna, na što mu je odgovoreno, da u dva navrata uplati iznos iznad šest tisuća kuna, što je i učinio, a nakon čega će mu biti uplaćen iznos traženog kredita. Oštećenom do danas nije isplaćen kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela.

Policija poziva građane na oprez – čuvajte se internetskih brzih kredita!
Internet i Facebook puni su oglasa „Brzi krediti“, „Krediti-pozajmice“, „Kredit na karticu – isplata odmah“ i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude! Ako baš morate tražiti novac po Facebooku, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru  i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji.

Hrvatska narodna banka   upozoravada pripazite komu se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima.

TEKST: S. P. / PU BP            FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn