POKLADNI DANI U NOVOJ GRADIŠKI – Poklade su, poklade su, milo janje moje

Datum objave: 26. 2. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Ukoliko još uvijek niste odlučili iza kakve ćete se maske skriti ove godine, krajnji je trenutak. Sve je spremno za novogradiški pokladni spektakl, trodnevni program u organizaciji Turističke zajednice i Grada koji „starta“ dječjom pokladnom povorkom u subotu, 2.ožujka.

Najluđe doba u godini samo što nije počelo, stoga, krajnje je vrijeme da odlučite iza kakve ćete se maske skriti. Pokladni spektakl priprema se i u Novoj Gradiški u organizaciji Turističke zajednice i Grada. Trodnevni program tradcionalno „starta“ dječjom pokladnom povorkom, u subotu, 2.ožujka.

Dan kasnije, u nedjelju, 3.ožujka, na svoje će doći velike „mačkare“ koje će, nakon okupljanja i formiranja povorke u naselju Mala, glavnom novogradiškom pokladnom središtu, preuzeti ključeve grada i proglasiti službeni početak petog godišnjeg doba. Pokladni spektakl završit će u utorak,5.ožujka, kada će „glavom platiti“ Rade, glavni krivac za sve prošlogodišnje nedaće.

Planirate li osjetiti karneval na novogradiški način, priči pristupite ozbiljno, jer, ipak je riječ o gradu koji se ponosi članstvom u Federaciji europskih karnevalskih gradova, a nije na odmet znati i kako tri najatraktivnije maske očekuju i novčane nagrade. Vidimo se u Novoj Gradiški!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn