POKLADE SU I LUDI SU DANI – Tradicija se čuva i veseljem!

Datum objave: 27. 2. 2022. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Vrijeme je poklada, a unatoč svim organizacijskim, pandemijskim i svjetskim izazovima, prilika za dobru zabavu se ne propušta. Znaju to i vrijedni članovi HKUD Slavonija koji su uz podršku Općine i TZ Zlatni Papuk maškarama razveselili svoje mještane i goste.

Veseli fokloraši podsjetili su se na neke prošle maškare pa su iz škrinja izvadili šareno ruho kako bi odglumili na veselje mještana “Rome”.

“Mi smo 2009. godine kao maškare “Romi” nastupili u Pleternici, a ova izazovna vremena, u nedostatku svih manifestacija, odlučili smo se podsjetiti na tu godinu. Imali smo i dječji maskenbal koji je izvrsno prihvaćen, a naši članovi zdušno su prihvatili i ovu ideju.” rekao nam je predsjednik HKUD Slavonija Dario Pažin.

“Vrijeme je poklada i s našim čuvrima tradicije, foklorašima i Limenom glazbom Jakšić organizirali smo ovu manifestaciju. Bilo je još ideja, ali vrijeme je teško, izazovno. Svi želimo slobodu i prostor za djelovanje, ali jednostavno, moramo se prilagoditi. Organizirali smo ovo kako bi smo našim mještanima pružili priliku da se bar na trenutak opuste jer moramo živjeti, ali moramo i uživati, čuvati tradiciju. Sve te manifestacije teško je sada organizirati, no ne možemo dopustiti da zamru.” rekao je načelnik Ivica Kovačević.

Podršku manifestacijama poput današnje daje i Turistička zajednica Zlatni Papuk. “Okupili smo se i uz pomoć veselih folkloraša tjeramo duhove zime. Tradiciju je potrebno čuvati, ali moramo imati na umu protekle dvije godine kada se ovakve stvari nisu mogle održavati. Drago mi je da se ovdje to nastoji ponovo oživjeti.” rekla je Kristina Rupert iz TZ Zlatni Papuk.

TEKST: S. Pok               FOTO:D. Oroz

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn