POJAČANI NADZOR KORIŠTENJA SIGURNOSNOG POJASA – Pametni znaju čemu služi pojas: čuva život i tisuću kuna!

Datum objave: 07. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske danas su, u skladu s akcijama mreže prometne policije Europe, pojačano provodili nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske sukladno akcijama ROADPOL-a (mreža prometnih policija Europe) u razdoblju od 4. do 10. travnja 2022. godine provodi se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Pojačani nadzor proveden je na više nadozornih mjesta na požeškoslavonskim prometnicama tijekom današnjeg dana.

“Uz alkohol, brzinu i mobitel pojas je jedan od četiri t.z.v. “ubojice u prometu”. Na području naše policijske uprave u protekloj godini procesuirano je ukupno 1371 prekršaj vezan za nekorištenje sigurnosnog pojasa, a u prva tri mjeseca ove godine procesuirano je ukupno 356 prekršaja.” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Podsjećamo, da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici na stražnjim sjedalima) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve. Novčana kazna za nekorištenje pojasa je tisuću kuna.” dodala je Janković.

Policijski službenici će sankcionirati i ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao što je vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanje, vožnja neregistriranim i neosiguranim vozilima, nepropisno korištenje mobitela i dr.

TEKST: S.  Pok                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn