AKCIJA MARTINJE: “Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ- ne vozi!”

Datum objave: 05. 11. 2021. | Kategorija: Crna kronika

KUTJEVO – U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Kutjeva policijski službenici PU požeško-slavonske danas su proveli preventivnu akciju „Ako za Martinje ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi!” s ciljem da se vozačima ukaže na opasnosti koje donosi konzumiranje alkohola i upravljanje vozilima, posebice u dane „Martinja”.

Uz preventivnu akciju koju su danas odradili u prijestolnici graševine, policijski službenici ovih će dana pojačane mjere nadzora prometa odraditi i na području cijele Policjske uprave. Pojačane aktivnosti provodit će se do 15., studenoga, najavila je glasnogovornica policije Nikolina Janković.

“Kako se  povodom „Martinja” i na našim  prometnicama može očekivati  da će određeni broj vozača nakon što su  konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima, policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje nadzora prema takvim vozačima kao bi se spriječilo njihovo sudjelovanje u prometu. Pojačane aktivnosti početi će se provoditi u petak, 5. studenoga i trajat će do ponedjeljka, 15. studenoga, u koje će vrijeme (posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima) i u dane vikenda biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače tako da će u to vrijeme na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika. Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi pojačani nadzor recidivista – višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere,”rekla je glasnogovornica Janković.

Na području PU požeško-slavonske u deset mjeseci ove godine procesuirano je ukupno 11.961 prometni prekršaj od čega 390 alkohola. U prometnim nesrećama nastalim zbog alkohola jedna je osoba smrtno stradala koja je bila pod utjecajem alkohola, 25 osoba je ozlijeđeno, a u 43 prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola nastala je materijalna šteta.

Tijekom današnje akcije u Kutjevu uzornim vozačima dodijeljene su pohvalnice i drugi prigodni pokloni, a na odgovornom ponašanju čestitao im je i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.

“Grad Kutjevo podržava akciju policije. Iako smo poznati vinogradarski kraj, prijestolnica graševine poznata i izvan granica naše zemlje, pozivamo vozače da i ovih dana, kada slavimo plemenitu kapljicu i dobru tradiciju, ipak ostanu odgovorni zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Uživajmo u Martinju tako da postanemo dio zajedničkih lijepih uspomena, a ne policijske statitike,” pozvao je gradonačelnik Budimir.

TEKST: Sanja Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn